Serie A - 2023.5.22.

Lukaku betalált, de a Napoli legyőzte az Intert

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójában a Napoli 3–1-re legyőzte az Internazionalét. A Lazio egygólos sikert aratott az Udinese otthonában.

A Bajnokok Ligája-döntőre készülő Inter úgy látogatott a bajnok Napolihoz, hogy még egyáltalán nem dőlhet hátra a bajnokságban – a városi rivális Milan szombat este 5–1-re kiütötte a már biztos kieső Sampdoriát, így két pontra megközelítette a jelenleg negyedik helyen álló Brozovicékat.

A tartalékos Interben Roberto Gagliardini is lehetőséget kapott a bizonyításra, azonban nehéz lenne azt mondani, hogy élt vele – a 41. percben megkapta a második sárga lapját is, így mehetett zuhanyozni.

Az emberelőnyt a 67. percben váltotta gólra a Nápoly, André Zambo Anguissa lapos lövésébe csak beleérni tudott Onana. Nem adta fel a küzdelmet az Inter, amely a 82. percben Romelu Lukaku találatával kiegyenlített.

Mindössze három perccel a milánóiak gólja után a jobbhátvéd, Giovanni Di Lorenzo gondolt egyet, s ballal óriási gólt akasztott a tizenhatoson kívülről a jobb felső sarokba.

Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadott az Inter, ennek az lett a vége, hogy a 94. percben egy kontra végén Gianluca Gaetano is betalált, s beállította a 3–1-es végeredményt.

A Laziónak nem volt könnyű dolga az Udinese otthonában: a gól nélküli első félidő után rákapcsolt a fővárosi együttes, s ennek a 61. percben meglett az eredménye. Ekkor ugyanis tizenegyeshez jutott a Lazio, és Ciro Immobile lába nem is remegett meg, higgadtan gurított a bal alsó sarokba.

A vendégek többször is megduplázhatták volna előnyüket, de Silvestri kapus remekül védett, s a kapufa sem volt Maurizio Sarri csapatával. A kihagyott helyzetek végül nem bosszulták meg magukat, a Lazio 1–0-ra nyert, s fellépett a dobogó harmadik fokára.

OLASZ SERIE A
36. FORDULÓ

Napoli–Internazionale 3–1 (Anguissa 67., Di Lorenzo 85., Gaetano 90+4. ill. R. Lukaku 82.)
Kiállítva: 
Gagliardini (41., Inter)
Udinese–Lazio 0–1 (Immobile 61. – tizenegyesből)

Szóljon hozzá!