Hazai - 2023.5.22.

NB III: a hosszabbításban egyenlített a Tatabánya ellen, bajnok a Veszprém!

Fordulatos mérkőzésen ideiglenes hazai pályáján, drámai végjátékban 2–2-es döntetlent játszott a második helyezett Tatabányával a Practical VLS Veszprém a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 38. fordulójában, ezzel bajnoki címet szerzett a bakonyi csapat.

Az egész idényben üldözte egymást a Tatabánya és a Veszprém a Nyugati csoportban, az utolsó fordulóban pedig bajnoki döntőnek is beillő meccset vívtak a bakonyiak ideiglenes otthonában, Pápán. A Gyürki Gergely által irányított Komárom-Esztergom vármegyei csapatnak nyernie kellett, hogy visszavegye az első helyet a tabellán, míg Pető Tamás együttesének már egy döntetlen is elegendő volt az aranyéremhez.

A mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelő hangulatot, küzdelmet és játékot hozott, az első félidőben pedig a Veszprém szerzett vezetést, amikor a 28. percben Takács Martin szabadrúgását Somogyi Richárd fejelte a kapuba.

A Tatabánya még a szünet előtt egyenlített, amikor egy kontra végén Árvai Dániel egyenlített, majd a második félidő elején egy bal oldali szöglet után megint Árvai volt jókor jó helyen és megfordította az állást. A Veszprém viszont nagy erőket mozgósított és drámai végjátékban, a 96. percben egyenlített, Bartusz Dáneil révén, a 2–2-es döntetlennel pedig megtartotta előnyét a tabella élén és bajnoki címet ünnepelhetett!

A Keleti csoportban a bajnoki címét már korábban biztosító BVSC-Zugló a Hatvan ellen elért 3–2-es idegenbeli győzelemmel 100 pont felett – 102-vel – zárta az idényt.

A csoportok győztesei osztályozót vívnak az NB II 16–18. helyezettjeivel. A párharcokat 2023. május 23-án, kedden 11 órakor sorsolja a Magyar Labdarúgó-szövetség.

NB III
38. (UTOLSÓ) FORDULÓ
KELETI CSOPORT

Kisvárda MG II–AG Hajdúszoboszló 3–2
Sényő-Carnifex FC–Facultas-Tiszafüredi VSE 2–0
Termálfürdő FC Tiszaújváros–Eger SE 1–3
FC Hatvan–BVSC-Zugló 2–3
Békéscsaba 1912 Előre II–Debreceni EAC 0–7
Füzesgyarmati SK–Körösladányi MSK 2–0
Debreceni VSC II–Jászberényi FC 6–0
Vasas FC II–BKV Előre 2–1
Diósgyőri VTK II–Karcagi SE 2–4
Pénzügyőr SE–Putnok FC 2–3

Szóljon hozzá!