Hazai - 2023.5.15.

NB III: az Iváncsa bajnok lett, a Tatabánya betlizett

A labdarúgó NB III Keleti csoportjában az éllovas BVSC-Zugló 1–0-ra nyert a Kisvárda II ellen. A Közép-csoportban az Iváncsa 4–1-re legyőzte az üldöző Hódmezővásárhelyt, s bebiztosította bajnoki címét. Nyugaton a Tatabánya óriási meglepetésre 6–1-es pofonba szaladt bele Nagykanizsán, míg a Veszprém egy góllal felülmúlta a Komáromi VSE-t, s élre állt – épp a bányászok kárára.

Keleti csoportban a már biztos feljutó BVSC-Zugló 1–0-ra legyőzte a Kisvárda II-t, így továbbra is veretlen (!) az idényben – a fővárosi csapat 31 győzelem mellett csak hatszor remizett, az utolsó forduló előtt 99 ponttal áll a tabella élén. A Füzesgyarmat 3–0-ra nyert a sereghajtó Jászberény otthonában, így nagy lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé.

Közép-csoportban az első helyen álló Iváncsa a második Hódmezővásárhelyt fogadta, s nagyon simán, 4–1-re győzött is. A piros-fehér színekben virító csapat – amelytől nemrégiben 4 pontot vontak le – a győzelemmel bajnoki címet szerzett.

Nyugaton drámai események történtek: a 37. fordulóban a Tatabánya éllovasként látogatott a harmadik helyen álló Nagykanizsához. A rangadóból kiütés lett, a zalai gárda 6–1-verést mért a feljutásra áhítozó együttesre. A Veszprém ki is használta a lehetőséget, 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Komáromi VSE-t, s átvette a vezetést a tabella élén. A 18. helyen álló Teskánd a papírformát felborítva 4–2-re nyert a Mol Fehérvár FC II ellen, míg a szintén kiesés elől menekülő Csorna 3–3-mal zárt a Győr II vendégeként.

LABDARÚGÓ NB III
37. FORDULÓ
KELETI CSOPORT
Karcagi SE–Vasas FC II 2–3
Putnok FC–Facultas-Tiszafüredi VSE 4–2
Sényő-Carnifex FC–Diósgyőri VTK II 3–2
BKV Előre–Debreceni VSC II 0–3
Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK 0–3
Körösladányi MSK–Békéscsaba 1912 Előre II 1–2
Debreceni EAC–FC Hatvan 1–0
BVSC-Zugló–Kisvárda MG II 1–0
Eger SE–Pénzügyőr SE 1–2

Szóljon hozzá!