Premier League - 2023.5.21.

Nottinghamben is kikapott az Arsenal, bajnok a Man. City!

Az Arsenal 1–0-ra kikapott idegenben a Nottingham Foresttől az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 37. fordulójának szombati játéknapján, ezzel biztossá vált, hogy már matematikailag sem lehet első, így bajnok a Manchester City.

Az utóbbi hetekben – talán a Newcastle elleni meccset leszámítva – már nem azt az Arsenalt láthattuk, amelyet korábban, Mikel Arteta csapata elfáradt, a kezdőből kulcsemberek dőltek ki. Ez a bennmaradásért küzdő Nottingham Forest elleni idegenbeli meccsen is bebizonyosodott. A Forest már a 19. percben vezetést szerzett a nigériai, exliverpooli csatár, Taiwo Awoniyi gólja révén, majd megtartotta előnyét az egész meccsen. Az Arsenal 80 százalék (!) felett birtokolta a labdát, de veszélyes lehetőséget alig tudott kialakítani. 1–0

Ezzel pedig matematikailag is eldőlt: már nem lehet első az Arsenal, bajnok a Manchester City! Pep Guardiola érkezése óta immár ötödször nyerte meg a PL-t a City (az elmúlt hat idényből ötször lett első), amely összességében kilencszeres angol bajnoknak mondhatja magát, ezzel továbbra is az örökranglista negyedik helyén áll a Manchester United, a Liverpool és az Arsenal mögött, a Chelsea-t megelőzve.

A hazai győzelemmel már biztossá vált, hogy a nagy múltú Nottingham újoncként bent maradt a Premier League-ben.

ANGOL PREMIER LEAGUE
37. FORDULÓ
Nottingham Forest–Arsenal 1–0
 (Awoniyi 19.)

Szóljon hozzá!