Liga BBVA - 2023.5.25.

Nyert a Real Madrid; 3–0-ról bukott pontokat az Atlético

A Real Madrid 2–1-re legyőzte a Rayo Vallecanót a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 36. fordulójának szerdai játéknapján. A már kiesett Elche ikszelt a Sevillával (1–1), a Villarreal legyőzte a Cádizt (2–0), a Betis kikapott 1–0-ra a Getafétól, míg az Atlético Madrid háromgólos vezetésről bukta el a győzelmet (3–3) a kiesés elől menekülő Espanyol ellen.

REAL MADRID–RAYO VALLECANO

A Valencia elleni, balhés utóéletű meccset követően a Rayót fogadta otthon a királyi gárda, és bár nem könnyen, de nyerni, így javítani tudott. A vezetést a kisebb sérülést összeszedő Karim Benzema szerezte meg a Realnak a 31. percben, majd a meccs nagy részében domináltak is a hazaiak, de a 84. percben jött Raúl de Tomás egyenlítő gólja.

A 88. percben aztán Rodrygo eldöntötte a három pont sorsát: 2–1. A Valencia elleni bajnokin kiállított Vinícius Jr. eltiltásának eltörlése ellenére sem kezdett, de így is róla szólt minden: csapattársai maximálisan kiálltak mellette, amint azt az alábbi poszt is mutatja.

A már kiesőnek számító Elche ezzel egy időben pontot csent a Sevillától, amely – bár vezetett már tíz perc után – a 18. perctől kezdve emberhátrányban játszott (1–1). A Villarreal Nicolas Jackson duplájával gyűrte le 2–0-ra a Cádizt, így még mindig van matematikai esélye a Bajnokok Ligája-indulásra.

Real Betis–Getafe meccsen a gól nélküli és kevés izgalmat tartogató első félidő után felgyorsultak az eseménynek. A második játékrész elején mindkét csapat feltolta a tempót és akadtak jó lehetőségeik, amiből egy be is akadt. Omar Alderete a 69. percben a szögletből beadott labdát fejelte a kapuba, ezzel szerezte meg a Getafe a vezetését, majd a győzelmet is.

ESPANYOL–ATLÉTICO MADRID

Az Atlético nagyon összeszedetten kezdte a találkozót, ráadásul a félidő végére Saúl Níguez és Antoine Griezmann góljával már 2–0-s előnyre tett szert. A fordulás után sem lassított, sőt: Yannick Carrasco a második félidő első percében máris betalált, így háromgólos lett az előny.

Mikor a madridi szurkolók már biztosak lehettek a győzelemben, hatalmas fordulat következett be. A barcelonaiak a 64. és a 79. perc között háromszor is bevették a vendégek kapuját, így 1952 óta első spanyol csapatként álltak fel 0–3-ról egy bajnokin (akkor épp az Atlético volt erre képes…). 3–3

SPANYOL LA LIGA
36. FORDULÓ
Real Madrid–Rayo Vallecano 2–1
 (Benzema 31., Rodrygo 88., ill. De Tomás 84.)
Elche–Sevilla 1–1 (Morente 25., ill. Lamela 10.)
Kiállítva: P. Gueye (18., Sevilla)
Villarreal–Cádiz 2–0 (Jackson 20., 45+2.)
Real Betis–Getafe 0–1
 (Alderete 68.)
Kiállítva: Pezzella (78., Betis)
Espanyol–Atlético Madrid 3–3 (Montes 64., Joselu 76. – 11-esből, Vinícius Souza 79., ill. Saúl 21., Griezmann 44., Carrasco 46.)
KORÁBBAN
Valladolid–Barcelona 3–1 
(Christensen 2. – öngól, Larin 22. – 11-esből, Plata 75., ill. Lewandowski 84.)
Celta Vigo–Girona 1–1 (C. Pérez 42., ill. Stuani 59. – 11-esből)
Real Sociedad–Almería 1–0 (Kubo 45+4.)
Kiállítva: L. Suárez (Almería)

Szóljon hozzá!