Premier League - 2023.5.18.

Nyolc hónapra felfüggesztették a liga harmadik legjobb góllövőjét

Az angol szövetség (FA) nyolc hónapra eltiltotta a Brentford és az angol válogatott csatárát, Ivan Toneyt minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, mivel megszegte a szervezet sportfogadásra vonatkozó szabályzatát – írja a The Athletic.

Tavaly novemberben indított vizsgálatot az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), ennek az eredménye, hogy a 27 éves csatár legközelebb 2024 januárjában léphet újra pályára, és eltiltása mellett 50 ezer font megfizetésére is kötelezték.

„A Brentford támadóját a 2017. február 25. és 2021. január 23. közötti időszakban összesen 262 alkalommal vádolták meg az FA E8-as szabályának megsértésével. Az FA később 30 ilyen szabálysértést visszavont, Toney a fennmaradó 232-t pedig elismerte.  

A szankciókat ezt követően egy független szabályozó bizottság szabta ki személyes meghallgatást követően. Az eltiltásának utolsó négy hónapjában, 2023 szeptemberétől kezdődően csak a klubjával edzhet újra” – áll a szövetség hivatalos közleményében. 

Ivan Toney jelenleg harmadik a Premier League góllövőlistáján, csak Erling Haaland és Harry Kane előzi meg, 20 találata mellett pedig 4 gólpasszt jegyez. 

 

Szóljon hozzá!