Bundesliga - 2023.5.20.

Sallai két gólpasszt adott, még életben a Freiburg BL-reményei

A Bajnokok Ligája-indulásért küzdő, Sallai Rolanddal felálló Freiburg 2–0-ra legyőzte a Wolfsburgot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 33. fordulójának pénteki játéknapján.

Lassan indult be a meccs, amelyen már az első félidőben is jobban játszott, olykor nyomott is a Freiburg, majd a 70. percben hármat cserélt Christian Streich, ami döntő jelentőségűnek bizonyult. A 71. percben Christian Günter, nem sokkal később Nils Petersen volt eredményes a kispadról beállók közül, s végül ezzel a két góllal nyertek a hazaiak.

A meccsen főszereplő volt a „gondolkodási szünetét” követően immár nemcsak a keretbe, hanem a kezdőbe is visszakerülő magyar válogatott Sallai Roland, aki az első félidőben sárga lapot kapott csak, a második játékrészben azonban két kulcsfontosságú gólpasszt is kiosztott. 2–0

A Freiburg így továbbra is ötödik a tabellán, de azonos pontszámmal áll, mint az Union Berlin, amely egy meccsel kevesebbet játszott. Kell tehát Sallaiéknak a fővárosiak bukása, de még mindig van esély rá, hogy ott legyenek ősszel a Bajnokok Ligájában.

NÉMET BUNDESLIGA
33. FORDULÓ
Freiburg–Wolfsburg 2–0 
(Günter 71., Petersen 74.)

Szóljon hozzá!