Premier League - 2023.5.7.

Szalah korai gólja elég volt a Poolnak a Brentford legyőzésére

A Liverpool Mohamed Szalah góljával legyőzte a Brentfordot az Anfielden az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójának szombati játéknapján.

A Liverpool kezdte aktívabban a mérkőzést, és a 13. percben meg is szerezték a vezetést. Virgil van Dijk fejese után Mohamed Szalah két érintőből vette be a kaput (1–0).

A félidő hajrájában ígéretes helyről járhatott brentfordi szabadrúgás, Ivan Toney azonban nem találta el a kaput. A 41. percben Bryan Mbeumo lépett ki, és lőtt gólt, de lesről, így nem ünnepelhetett. Nem sokkal később ismét veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Brentford, de ebből sem született meg az egyenlítés.

A második játékrész elején Cody Gakpo közel járt a második gólhoz, de a holland válogatott támadónak nem volt szerencséje.

Hiába volt sok gólszerzési lehetőségük a „vörösöknek”, újabb találatot már nem láthattunk. Jürgen Kloppék ettől függetlenül otthon tartották a három pontot, amivel egy pontra megközelítették a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyen álló ősi rivális Manchester Unitedet, ám a „vörös ördögök” két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Erik ten Hagék vasárnap a West Ham United otthonába látogatnak.

ANGOL PREMIER LEAGUE
35. FORDULÓ
Liverpool–Brentford 1–0 (Szalah 13.)
Korábban
AFC Bournemouth–Chelsea 1–3
 (Vina 21., ill. Gallagher 9., Badiashile 82., Félix 86.)
Manchester City–Leeds United 2–1 (Gündogan 19., 27., ill. Rodrigo 85.)
Tottenham Hotspur–Crystal Palace 1–0 (Kane 45+1.)
Wolverhampton Wanderers–Aston Villa 1–0 (Toti 9.)

Szóljon hozzá!