Serie A - 2023.5.8.

Újabb nápolyi népünnepély – győztes meccs után

A már bajnok Napoli vasárnap hazai pályán 1–0-ra győzött a Fiorentina ellen a Serie A 34. fordulójában – a meccs után kezdetét vehette az újabb nápolyi népünnepély.

A csütörtöki, udinei pontszerzésével már biztosan bajnok Napoli Fiorentina elleni hazai meccsére ünnepelni gyűltek össze a szurkolók a Maradona-stadionban és szerte a városban az utcákon, a 8. helyen álló firenzeiek azonban nem asszisztálni érkeztek a nápolyi fiesztához – ezt több helyzettel is jelezték az első félidőben.

A kissé akadozó hazai játékhoz hozzájárulhatott, hogy több poszton is olyan játékosoknak adott lehetőséget Luciano Spalletti vezetőedző, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak az idényben. Ráadásul a második félidő elején a Napoli kihagyott egy tizenegyest: a gólkirályi cím első számú várományosa (a meccs előtt három gól volt az előnye a 19 gólos Lautaro Martínezzel szemben), Victor Osimhen lövését kivédte Pietro Terracciano kapus.

A folytatásban azonban már a Napoli akarata érvényesült, és a csereként beálló Hvicsa Kvarachelia által Nicolás Gonzálezzel szemben kiharcolt 11-est már gólra váltotta Osimhen. 1–0

Ezzel nyert is a Napoli, így győztes meccs után kezdődhetett meg az újabb nápolyi népünnepély a klubtörténet harmadik bajnoki címe után.

OLASZ SERIE A

34. FORDULÓ
Napoli–Fiorentina 1–0 
(Osimhen 74. – 11-esből)
Lecce–Verona 0–1 
(Ngonge 71.)
Torino–Monza 1–1 (Sanabria 46., ill. Caprari 86.)
Atalanta–Juventus 0–2
 (Iling Jr. 58., Vlahovics 90+7.)

Szóljon hozzá!