Premier League - 2023.8.9.

A Newcastle és a Tottenham is milliókért vett fiatal védőt

A Newcastle és a Tottenham is fiatal védővel erősítette meg keretét az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2023–2024-es idényének kezdete előtt, hiszen a „szarkák” megszerezték a Southampton szélső védőjét, az U21-es angol válogatott Valentino Livramentót, míg a Hotspur a Wolfsburgtól szerződtette Micky van de Vent.

A Newcastle közlése szerint 2028-ig szóló szerződést kötött a 20 éves Livramentóval. A Chelsea utánpótlásában nevelkedett játékos a 2021–2022-es évadban alapembernek számított a Southamptonban, de az előző kiírásban súlyos sérülés miatt két mérkőzésen csak 26 percet kapott.

Bár a klub nem közölte, a Transfermarkt szerint a Newcastle 37 millió eurót fizetett Livramentóért.

A Tottenham Hotspur is hosszú távú szerződést kötött a német Wolfsburg fiatal holland védőjével, Micky van de Vennel, aki 2029-ig írt alá az észak-londoniaknál, s a 37-es mezt viseli majd. A belső védőként és balhátvédként is bevethető holland utánpótlás-válogatott játékos a német élvonalban 2021 augusztusa óta 38 mérkőzésen kapott lehetőséget, míg a holland felnőttválogatottban eddig 11 meccsen játszott.

A Transfermarkt szerint Van de Ven 40 millió fontjába került a Tottenhamnek.

Szóljon hozzá!