EKL - 2023.8.25.

A Sheriff nem tudta legyőzni a Klaksvíkot; négyet lőtt az Ajax

A skót Aberdeen öt perc alatt jött vissza kétgólos hátrányból a svéd Häcken otthonában, a holland Ajax lényegében már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást Bulgáriában, míg a feröeri Klaksvík 1–1-es döntetlent játszott a moldovai Sheriff Tiraspollal a labdarúgó Európa-liga playoffkörében. 

A Ferencváros mostani Ekl-ellenfelét (Zalgiris Vilnius) az előző körben 8–1-es összesítéssel kiejtő Häcken a 75. percben két góllal vezetett, de nem tudta megtartani az előnyét. Az Aberdeen néhány perc alatt egyenlített (Bojan Miovszki a gólja mellé kiosztott egy gólpasszt is), aztán a vendégeknek majdnem a fordítás is összejött az időközben megfogyatkozó hazaiak ellen, de a 94. percben szerzett találatukat les miatt végül nem adták meg.

Az Ajax nem bízta a véletlenre, és már az első meccsen nagyon sokat tett a főtábláért. A találkozó hőse Mohammed Kudus volt, aki a 16. és a 18. perc után az 50. percben is betalált, s a Ludogorectől már csak a szépítésre futotta. A Hollandiában rendezett visszavágó lényegében már csak formalitás.

A Ferencvárost a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában kiejtő feröeri Klaksvík nem a saját pályáján, hanem Tórshavnban fogadta a Sheriff Tiraspolt. A kiscsapat az 52. percben vezetést szerzett, de a hajrához közeledve egalizált a moldovai együttes. Ha hinni lehet a statisztikának, kiegyenlített mérkőzés volt, sőt, inkább a KÍ állt közelebb a győzelemhez. Ebből kiindulva a visszavágón is lesz esélye kiharcolni a továbbjutást.

Szóljon hozzá!