Bajnokok Ligája - 2023.8.3.

Hatgólos iksz és 11-esek után a svéd bajnokot is kiejtette az FTC-t búcsúztató KÍ

Megvannak a 2023–2024-es Bajnokok Ligája-kiírás második selejtezőkörének első továbbjutói: az FTC-t búcsúztató feröeri KÍ hatalmas csatában, hosszabbítás és tizenegyesek után a svéd Häckent is kiejtette, de továbbment a lengyel Raków Czestochowa, a norvég Molde és a Maccabi Haifa is.

CKEN–KÍ KLAKSVÍK

Amellett, hogy magyar szempontból fájó pont, a feröeri KÍ hatalmas csodát tett két hete, amikor legyőzte Budapesten 3–0-ra a Ferencvárost, ezzel (3–0-s összesítéssel) továbbment a BL-selejtező második körébe. A tündérmese aztán a svéd bajnok, az éppen kedden 83 éves Häcken elleni első meccsen sem ért véget, egy újabb gól nélküli döntetlen után jöhetett az idegenbeli visszavágó.

Aki azt gondolta, itt már „végre” kiütik a Klaksvíkot, nagyot tévedett, hiszen a feröeri csapat ezúttal sem ismert elveszett labdát, hihetetlenül szervezetten játszott, s élt a lehetőségeivel. Ennek megfelelően a vezetést is a KÍ szerezte meg, majd fordított a svéd bajnok, de az 53. percben ismét egyenlő, 2–2 volt az állás – a vendégeknél a 31 éves Arni Frederiksberg duplázott, aki az FTC ellen is két gólt szerzett. A hajrában kis híján a győztes gólt is megszerezte a Kí, amelynek két kapufája is volt, de egyik esetben sem pattant befelé a labda – jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer tizenöt perc során aztán a Häcken tűnt frissebbnek, a 106. percben be is talált – ekkor már tényleg úgy tűnt, vége a csodának… De nem, nem és nem! A KÍ a 109. percben egyenlített, majd jöhettek a tizenegyesek, amelyben a feröeri csapat öt kör után mindössze egyszer hibázott, a Häcken viszont kétszer. A KÍ ezzel ott van a 3. fordulóban, s az már biztos, hogy legalább az Ekl-ben csoportkörös, ami sporttörténeti sikert jelent a feröeri futball számára.

Szóljon hozzá!