EKL - 2023.8.18.

Lang Ádámék tíz emberrel nem tudták kiharcolni a továbbjutást

A labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezője 3. fordulójának visszavágóján Gyurcsó Ádám az AEK Larnacával 1–0-s vereséget szenvedett a Maccabi Tel-Avivtól, míg Lang Ádám az Omonia Nicosiával 5–1-re kapott ki a Midtjyllandtól, így mindkettőjüknek búcsúznia kell a sorozattól. Éppúgy, mint az Eszéknek, amelynek az Adana Demirspor ellen a 3–2-es győzelem sem volt elég a továbbjutáshoz. A norvég Bodö/Glimt ismét sima, 3–0-s győzelmet aratva jutott tovább, és a Sepsi OSK-val találkozik a sorozat playoffkörében.

A korai mérkőzéseken a koszovói Ballkani 2–1-re győzte le a gibraltári bajnokot, hogy bebiztosítsa a továbbjutását, míg a Gentnek az 5–0-s hazai siker után idegenben már a kétgólos vereség is belefért.  

Gyurcsó Ádám csapata, az AEK Larnaca sokáig tartotta magát, viszont a 86. percben bekapott egy gólt az izraeli Maccabi Tel-Avivtól, ami elég volt ahhoz, hogy búcsúznia kelljen a sorozattól.

A Legia Warszawa hihetetlenül izgalmas és fordulatos meccsen harcolt ki a továbbjutást. Ugyan 2–1-es hátránnyal érkezett Ausztriába, de a 87. percben szerzett góljukkal már 4–2-re vezetve továbbjutásra állt. Ekkor azonban még nem volt vége, hisz a 97. percben az Austria Wien gólt szerzett, amivel majdnem hosszabbításra mentett, viszont a 100. percben a lengyelek ötödjére is betaláltak, hogy biztosan ők menjenek tovább.

Az Omonia Nicosia Lang Ádámmal ugyan 1–0-s győzelmet aratott Nicosiában, de idegeben hamar emberhátrányba került, így nem bírt el a dán Midtjyllanddal, amely 5–1-re nyert és ezzel könnyedén kiejtette a ciprusi gárdát.

Az Osijek ezúttal 3–2-re megnyerte a találkozóját az Adana Demirsporral szemben, azonban ez sem volt elég a továbbjutáshoz, hiszen az eszékiek egy hete négy góllal veszítettek az első mérkőzésen.

Tamás Márk az azeri Neftcivel 2–1-re kapott ki a Besiktastól, így légiós társaihoz hasonlóan ő sem jutott be a playoffkörbe. 

Szóljon hozzá!