Légiósok - 2023.8.26.

Magángép jön a válogatott kerettagért – Törökországba szerződik

 Törökországba szerződik a ZTE válogatott kerettag védője, Mocsi Attila, aki csütörtökön a Rizespor magángépével utazik leendő klubjához, ugyanis a vezetők azt szeretnék, hogy a védő szombaton akár már pályára is tudjon lépni a Trabzonspor elleni bajnokin.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a török élvonalbeli Rizespor a héten ajánlatot tett a Zalaegerszeg 23 éves játékosért, Mocsi Attiláért. A zalai klub elsőre még nem fogadta el az ajánlatot, de a második, módosított ajánlatot követően már meg tudtak egyezni felek és a válogatott kerettag védőért ma délután magánrepülőt küld a török csapat. Azt szeretnék ugyanis, hogy a szombati, Trabzonspor elleni idegenbeli bajnokin már Ilhat Palut vezetőedző rendelkezésére álljon.

Úgy tudjuk, a játékos csütörtök este vagy péntek délelőtt eshet át a szükséges orvosi vizsgálatokon, miután megérkezik Törökországba és a személyes megállapodás feltételit pontosítják. Mindenesetre a ZTE engedélyt adott Mocsinak, hogy Törökországba utazzon.

Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója az M1 aktuális csatornának elárulta, a törökök kedden indították el a hivatalos megkeresést, vagyis sürgős nekik az átigazolás, ezért a zalaegerszegieknek is gyorsan kellett döntést hozniuk.

Sallói úgy fogalmazott, a tárgyalások előrehaladott stádiumban vannak, a 23 éves középhátvéd a mai napon orvosi vizsgálatra utazik Törökországba, közben az egyeztetések tovább folytatódnak.

Törökországból származó értesüléseink szerint Mocsi vételára nagyjából megfelel a Transfermarkt által 750 ezerre tett piaci értékének.          

A védő tavaly januárban szerződött az NB II-es Haladástól a ZTE-hez, de az NB I-ben még a Videotonban mutatkozott be 2018-ban, előtte Győrben nevelkedett.

A Rizespor tavasszal jutott vissza a török élvonalba, az új idényben két bajnoki meccsen egy pontot szerzett.

Szóljon hozzá!