Premier League - 2023.8.15.

Moisés Caicedo a Chelsea-ben folytatja – hivatalos

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea brit rekordot jelentő 100+15 millió fontért szerződtette a Brighton Liverpool által is kiszemelt ecuadori védekező középpályását, Moisés Caicedót – ezt maga a londoni együttes jelentette be hivatalos honlapján.

Mint megírtuk, a nyári átigazolási időszakban az egyik legnagyobb érdeklődés a védekező középpályások között a Brightont erősítő Moisés Caicedót övezte. Az ecuadori játékos iránt legélénkebben a Chelsea érdeklődött, amely már az előző idény végén tárgyalásokat kezdett vele, de a Brighton a londoniak 60, 70, majd 80 millió eurós ajánlatát is visszautasította.

Múlt héten azonban a Liverpool is megjelent a radaron, s brit rekordot jelentő összeget ajánlott Caicedóért, akkor pedig azt lehetett hallani, hogy az ecuadori hajlik rá, hogy a Mersey-partiakhoz kerüljön. Később viszont már arról szóltak a hírek, hogy Caicedo már májusban megállapodott a Chelsea-vel, s nem szeretné megszegni ígéretét, ezért (is) választja Mauricio Pochettino együttesét.

Caicedóért a Chelsea egy összegben 100 millió fontot fizet a Brightonnak, amely a középpályás teljesítménye esetén további 15 millió fontot kaphat, az ecuadori pedig 2031-ig írt alá egyéves hosszabbítási opcióval.

Caicedo csapattársa, a télen szerződtetett Enzo Fernándezért kifizetett 106.8 millió fontos vételi árát döntötte meg a100+15 milliós átigazolásával, így ez az új brit rekord. Az argentin újságíró, César Luis Melo arról számolt be, hogy Caicedo vételi árának ötöde, azaz 28 millió font az ecuadori korábbi csapatát, az Independiente del Vallét illeti meg.

Szóljon hozzá!