Légiósok - 2023.8.6.

Vancsa Zalán gólt szerzett a bajnoki főpróbán

Vancsa Zalán góljával játszott 1–1-es döntetlent a belga másodosztályú Lommel a szintén második ligás, holland FC Eindhovennel a két labdarúgócsapat szombati felkészülési mérkőzésén.

Willi Orbán végig a pályán volt a lipcsei csapatban, amely a Lenstól szerződtetett Lois Openda duplájára építve győzte le a spanyol élvonalba tavasszal feljutó Las Palmast. A súlyos sérülésből felépülő Gulácsi Pétert nem nevezte a meccsre a német csapat.

Sallai Roland a kezdőcsapat tagjaként a 79. percig volt a pályán a Freiburgban, amely utolsó felkészülési meccsén két góllal legyőzte az Empolit. A klubhonlap beszámolója szerint a hajrában lecserélt magyar támadó sok nyugtalan percet okozott az olasz csapat védőinek. (A két klub a lefújás után a megbeszélteknek megfelelően játszott egy 45 perces tesztmeccset is, 2–1-re az Empoli nyert, Sallai nem lépett pályára.)

Nagy Ádám a második félidőt töltötte a pályán a Pisában, amely a szintén második ligás Comóval játszott 1–1-es döntetlent. 

Loic Nego végig a pályán volt a francia élvonal rajtjára készülő Le Havre-ban, amely a második félidőben biztatóan játszott a Clermont ellen, de kikapott 1–0-ra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
RB Leipzig
 (német)–Las Palmas (spanyol) 3–0 (Openda 24., 34., Sesko 57.)
Lommel (belga, 2.)–FC Eindhoven (holland, 2.) 1–1 (Vancsa 75., ill. Seedorf 50.)
Freiburg (német)–Empoli (olasz) 2–0 (Holer 33., Gregoritsch 55.)
Clermont (francia)–Le Havre (francia) 1–0 (Boutobba 15.)
Como (olasz, II.)–Pisa (olasz, II.) 1–1 (Joannu 56., ill. Da Cunha 78.)

 

DÉL-KOREA. Ádám Martin csapata, az Ulszan Hyundai 0–0-s döntetlent játszott a bajnokság szombati játéknapján a 6. helyezett Tegu vendégeként. A magyar támadó a 68. percbeli lecseréléséig volt a pályán, csapata 25 forduló után 12 pontos előnnyel vezeti a tabellát.

IZRAEL. Koszta Márk kezdett, és a 61. percbeli lecseréléséig volt a pályán a Maccabi Bnei Rainában, amely a 95. percben szerzett góllal mentette 1–1-re a Hapoel Haifa elleni idegenbeli Toto-kupa-mérkőzést. Kosztáék két meccs után két döntetlennel állnak az ötcsapatos A-csoportban.

Szóljon hozzá!