Légiósok - 2023.9.28.

357 nap után Gulácsival a kapuban, szoros meccsen ment tovább a Lipcse

A Német Kupában az RB Leipzig meglepően szoros meccsen, 3–2-re győzte le a másodosztályú Wehent a 32 közé jutásért.

Augusztusban a Bayern Münchennel egyetemben a Leipzig is Német Szuperkupa-meccset vívott (éppen egymás ellen) – amelyet meg is nyert –, és most tudta csak bepótolni 1. fordulóbeli kupameccsét.

Mint a lipcsei klub meccs előtti sajtótájékoztatója előrevetítette, az 51-szeres magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter a szerdai mérkőzésen védett először a tavaly októberi térdszalagszakadása óta. 

A vendégek hamar kezükbe vették az irányítást, és a 7. percben Emil Forsberg révén előnybe is kerültek, a svéd elemi erővel vágta kapuba a kipattanót. Alig több mint tíz percre rá érkezett is a második gól, Benjamin Sesko duplázta meg az előnyt. A félidő vége előtt szépített a Wehen, az előreívelt labdát Ivan Prtajin juttatta kapuba Gulácsi feje felett.

A második játékrész kicsit lassabban indult, majd a félidő derekán felgyorsultak az események. A 70. percben el tudott lépni Sesko második góljával a Leipzig, de három percen belül Prtajin is betalált másodjára, így maradt az egygólos különbség a végére.

„Nehéz mérkőzésre számítottunk, mert a Wiesbaden remekül védekezik. A végén csak az számít, hogy továbbjutottunk” – nyilatkozta a találkozó után a magyar kapus.

„Ha tizenkét hónapig nem játszol, és úgy kell egy kupameccsen pályára lépned, hogy előtte barátságos meccsen sem védtél, az nem egyszerű. Ez egy újabb lépés volt nekem, az, hogy egy ilyen sérülés után itt voltam, nem jön csak úgy. Nagyon boldog vagyok és örülök, hogy visszatértem” – tette hozzá Gulácsi Péter. 

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Wehen (II.)–RB Leipzig 2–3
 (Prtajin 41., 73., ill. Forsberg 7., Sesko 16., 70.)
Leipzig: 
Gulácsi Péter végigjátszotta a meccset, Willi Orbán sérülés miatt nem volt a keretben.

Szóljon hozzá!