Külföldi - 2023.9.3.

A Dunaszerdahely kikapott, a Kassa nyert

A szlovák labdarúgó-élvonal (Niké Liga) 6. fordulójában a DAC 1–0-ra kikapott Trencsénben.

NIKÉ LIGA
6. forduló
Trencín–DAC 1–0 (0–0)
Trencsén, 
Stadion na Sihoti, 2427 néző. V: Marhefka
Trencín: 
Vozinha – Kmet, Bondarenko, Sztojszavljevics, Kozlovsky –  Gajdos (Holly, 75.), Baris, R. Ibrahim – Gong (Sunday, 90+1.), Kupuszovics (Akila, 85.), E. Soares. Vezetőedző:
DAC 1904: 
Popovics – Andzouana, Riszvanisz, Csinger, Alex Méndez – Kácer (Vitális, 80.), Dimun, Ramadan (Herc, 66.) – Trusa (Cermák, 66.), Niarhosz (Kasa, 25.), Gavrics (Gruszkowski, 80.). Vezetőedző: Adrian Gula
Gólszerző: 
Kmet (69.)
Kiállítva: 
R. Ibrahim (80.), ill. Riszvanisz (23.)

Nem sikerült a javítás, a múlt heti hazai vereséget újabb követte. A DAC a Niké Liga 6. fordulójában 1–0-ra kikapott Trencsénben, és lecsúszott az ötödik helyre. A találkozó nagy részét Szpiridon Riszvanisz kiállítása miatt emberhátrányban játszotta a Dunaszerdahely.

Adrián Gula, a vendégek mestere, aki most ült az 50. tétmeccsén a DAC kispadján, a múlt heti hazai vereség után belenyúlt a kezdőcsapatba. Csinger Márk, aki nagyon jó formában játszik, ismét ott volt a védelem tengelyében. Új csapatkapitánya is volt a sárga-kékeknek. Mintha a vendégek mestere érezte volna, hogy a múltkori „cséká”, Riszvanisz nem lesz sokáig a pályán… A volt ferencvárosi Zseljko Gavrics húzta fel egyébként a karjára a csapatkapitányi karszalagot.  

Ugyan a tavalyi trencséni találkozóhoz képest sokkal kevesebb vendégszurkoló érkezett Csák Máté vára alá, ennek ellenére a közel százötven sárga-kék drukker hazai környezetet biztosított a csallóközi csapatnak.

Egész héten a DAC műfüvön edzett, de sokat nem értek el ezzel Gula mester tanítványai. A trencséni szintetikus felület ugyanis nagyon rossz állapotban volt, szinte a fekete granulátumon játszottak.

Kiegyenlített kezdés után az első lehetőség Gavrics előtt adódott, ám tizenhárom méterről nem találta el a kaput. A vendégek részéről az első félidőben ez volt az egyetlen veszélyes akció.

Negyedóra játék után már a vendégek kapusa is verve volt, de Csinger Márk a gólvonalról mentett. A 22. percben megfogyatkozott a DAC. Riszvanisz hibázott, majd utolsó emberként elkaszálta Eynal Soarest és piros lapot kapott. Ettől a pillanattól kezdve csak a szerdahelyiek kapuja előtt folytak az események. A hazaiak a gólhoz legközelebb a 42. percben jártak, amikor Tarasz Bondarenko fejesét bravúrral hárította Alekszandar Popovics.

A szünet után jó tíz perc erejéig ügyesen játszottak vendégek, azonban egy óra játék után állandósult a hazai fölény. Sokáig csak távoli lövésekkel próbálkoztak a trencséniek, ezeket Popovics biztosan fogta. A 69. percben viszont már a szerb kapus is verve volt; Matús Kmet 18 méterről leadott lövésénél nagyon sokan voltak előtte, nem látta a labdát.

Ezután az idegesség lett az úr a pályán, megfogyatkoztak a hazaiak is. Ugyan az utolsó tíz percben egyenlő számban voltak játékosok mindkét oldalon, a dunaszerdahelyiek helyzetbe sem kerültek, s így esélyük sem volt az egyenlítésre.

A kassai csapat ismét győzött. Az Aranyosmarót ellen a három pont megszerzéséhez a 2154 néző előtt elég volt Lukas Gressák pontos lövése a 27. percben. A kelet-szlovákiai csapat ezzel feljött a hetedik helyre.

 

Szóljon hozzá!