Bajnokok Ligája - 2023.9.21.

A Galata kétgólos hátrányból mentett pontot a végén

Izgalmakkal teli mérkőzéssel kezdték a Bajnokok Ligája A-csoportját, a Galatasaray ugyanis az utolsó percekben mentette 2–2-re a Köbenhavn elleni találkozót.

A Galata nagyon hamar elkezdett nyomást helyezni dán ellenfelére, és az első percekben több veszélyes helyzetet alakított ki. Mégis a vendégek kerültek előnybe – s már az első, kaput eltaláló lövésükből. A 35. percben a törökök kapusa, Fernando Muslera pontatlanul ívelte a tizenhatoson kívülre a labdát, így gyorsan a kapu elé értek a vendégek, akik Mohamed Elyounoussi révén voltak eredményesek.

A második félidőben megduplázta előnyét a dán gárda. Az 58. percben Birger Meling jó ütemben indult meg a leshatárról, szépen passzolta be a labdát Diogo Goncalvesnek, aki már szinte üres kapura fejezte be az akciót.

A 73. percben a vendégek védője, Elias Jelert összeszedte második sárgáját is, ezzel emberelőnybe kerültek a házigazdák. Mikor már sokan azt hihették, minden remény elveszett, a 86. percben Sacha Boey góljával szépített a Galatasaray, majd kevesebb mint két perccel később a tizenhatos határáról gyönyörű lövést eresztett el Tete, s a labda szintén a kapuban landolt – döntetlenre mentette a találkozót az isztambuli csapat .

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Galatasaray (török)–Köbenhavn (dán) 2–2 (Boey 86., Tete 88., ill. Elyounoussi 35., Diogo Goncalves 58.)
Kiállítva:
 Jelert (73., Köbenhavn)

Szóljon hozzá!