Liga BBVA - 2023.9.19.

A Girona négyet vágott Granadában

Az idény eddigi meglepetéscsapatának számító Girona 4–2-es sikert könyvelhetett el az újonc Granada vendégeként, amivel továbbra is tapad a két gigászra a La Ligában: 13 pontja van, akárcsak a Barcelonának, s kettővel kevesebb, mint az éllovas Real Madridnak.

Az első húsz perc puhatolózó játéka után mindössze 12 perc kellett a Gironának ahhoz, hogy ízekre szedje ellenfelét: előbb Viktor Cihankov tekert a jobb felsőbe Arjen Robbent idéző mozdulatsor végén, majd a 19 esztendős Savinho bombázott 20 méterről a jobb felső sarokba – harmadikként David López talált be sakk-mattra kijátszott akció zárásaként.

A szépítés a 63. percben jött össze az újoncnak, a korábban a Ferencvárost is erősítő Myrto Uzuni vette be Gazzaniga kapuját közvetlen közelről. A 85. percben megismételte ugyanezt a receptet a Granada, ezúttal Lucas Boyé volt a gólszerző.

Feléledtek a hazai remények, de négy perccel Boyé gólja után nem az egyenlítés következett, hanem újabb katalán gól: Míchel tanítványai átszambáztak a hazai védelmen, majd Yan Couto ballábas lövésével eldöntötték a találkozót. 2–4

SPANYOL LA LIGA
5. FORDULÓ
Granada–Girona 2–4
 (Uzuni 63., Boyé 84., ill. Cihankov 22., Savinho 31., David López 34., Couto 89.)

Szóljon hozzá!