Európa Bajnokság - 2023.9.12.

A horvátok csoportjuk élén, reményt adó walesi siker

Horvátország 1–0-ra nyert Örményországban a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének D-csoportjában.

A nyári Nemzetek Ligája négyes döntőn való szereplése miatt még csak negyedik Eb-selejtezőjét játszó horvát válogatott a mérkőzést uralva nyert az örmények ellen. A helyzetek száma és minősége alapján több gólt is szerezhetett volna Horvátország, azonban egyetlen találat döntött, amely még a mérkőzés elején született: Luka Modric szöglete után Josko Gvardiol terelte a kapu irányába a labdát, amelyet  Andrej Kramaric juttatott a gólvonalon túlra.

A csoportban utolsó előtti Wales most már hét ponttal előzi a sereghajtó Lettországot – és csak három pont a lemaradása a kijutást érő helyen álló törököktől –, miután két góllal nyert Rigában. A mérkőzés 27. percében Kaspars Dubra fejbe vágta a tizenhatoson belül Harry Wilsont, a tizenegyest pedig Aaron Ramsey a jobb alsóba lőtte.

Az egész mérkőzés során durván játszó lettek a játékvezetőnek köszönhetik, hogy a 64. percben nem kerültek emberhátrányba: Janis Ikaunieks durván térden rúgta Jordan Jameset – a hazaiak tízese azonban csak sárga lapot kapott. A végeredmény a hosszabbításban alakult ki: egy kontra során Wilson ugratta ki David Brooksot, aki közelről a kapuba lőtt.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
6. FORDULÓ

D-CSOPORT
Örményország–Horvátország 0–1
Jereván. G: 
Kramaric (14.)

Lettország–Wales 0–2
Riga. G: 
Ramsey (29.), Brooks (90+6.)

Szóljon hozzá!