Premier League - 2023.9.15.

A következő idénytől új mezszponzora lesz az MU-nak

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United megállapodást kötött az amerikai Qualcomm technológiai céggel, amelynek értelmében a következő idénytől a Snapdragon felváltja a TeamViewer logóját a mez elején – hívta fel a figyelmet a Reuters a The Athletic információira hivatkozva.

Sajtóhírek szerint a Qualcomm és a Manchester United minimum hároméves szerződést írt alá, ami évi 60 millió fontról szól.

Az MU 2021-ben öt esztendőre szóló szerződést kötött a német TeamViewer szoftvercéggel, amely a Chevrolet-t váltotta a mezen. Múlt év végén azonban a németek bejelentették, hogy nem kívánják meghosszabbítani az évi 47 millió fontról szóló szponzori megállapodást, decemberben a felek pedig arra az egyezségre jutottak, hogy a klub idő előtt kivásárolhatja majd szerződéséből a TeamViewert.

„A Qualcomm-mal kötött megállapodás értelmében a felek kibővítették stratégiai együttműködésüket, így a 2024–2025-ös idénytől a Snapdragon lesz a csapat fő mezszponzora a férfi- és női együttes mindhárom mezén” – idézett a United keddi sajtóközleményéből a Reuters. Hozzáteszi, hogy a Qualcomm már eddig is a klub partnerei közé tartozott.

Az MU egyébként júliusban minden korábbinál nagyobb, 900 millió font értékű szerződést írt alá az Adidasszal, amelynek keretében a következő tíz évben is a német sportszergyártó szállítja majd a hivatalos mezeket.

Szóljon hozzá!