Európa Bajnokság - 2023.9.13.

Ausztria simán legyőzte Svédországot idegenben

Úgy tűnik, a lényegi kérdések eldőltek a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének F-csoportjában: Belgium 5–0-ra kiütötte otthon Észtországot, míg Ausztria a vártnál jóval simábban, 3–1-re legyőzte Svédországot idegenben, így a két győztes nemzet már hétpontos előnnyel áll az ötös első két helyén. 

BELGIUM–ÉSZTORSZÁG

Előzetesen is arra lehetett számítani, hogy a belgák tükörsimán nyerik ezt a meccset, s nem is okoztak csalódást Domenico Tedesco játékosai: Jan Vertonghen és Leandro Trossard góljával 18 perc után már 2–0 volt az eredmény, majd a második félidőben Romelu Lukaku három perc alatt duplázott. A hajrában még Charles De Ketelaere is betalált, ezzel kialakult a végeredmény, Belgium 5–0-ra nyert, már 13 pontos, s szinte biztosan ott lesz a jövő évi kontinenstornán.  

SVÉDORSZÁG–AUSZTRIA

A két nemzet ausztriai meccsén a hazaiak meglepően simán, 2–0-ra nyertek. Erre az összecsapásra Ausztria egy felkészülési mérkőzéssel hangolt, míg a svédek kiütötték Észtországot idegenben 5–0-ra. Az északiak úgy fogadták ellenfelüket, hogy kötelező a győzelem, ha ki szeretnének jutni az Eb-re. 

Nos, a félidőig minden rendben is volt svéd szempontból, hiszen több helyzetet dolgoztak ki Gyökeres Viktorék, ám azokat nem váltották gólra, az osztrákok pedig megbosszulták ezt: az 53., az 56. és a 69. percben is betaláltak, Marko Arnautovic duplázott. A vége 3–1 lett (a 90. percben jött a szépítés), Ausztria így szintén 13 pontos, s már 7 ponttal előzi a svédeket három körrel a vége előtt…  

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
6. FORDULÓ

F-CSOPORT
Belgium–Észtország 5–0
 (Vertonghen 4., Trossard 18., Lukaku 56., 58., De Ketelaere 88.)   
Svédország–Ausztria 1–3 (Holm 90., ill. Gregoritsch 53., Arnautovic 56., 69. – utóbbi 11-esből)

Szóljon hozzá!