Hazai - 2023.9.13.

Botka majdnem két hónap után újra játékra kész

A hetek óta sérült Botka Endre néhány napja újra együtt edz a többiekkel, a Ferencváros labdarúgója úgy érzi, a hétvégén akár képes is lenne mérkőzést játszani.

„Ha minden jól megy, akár már a hétvégén is visszaállhatok. Egy hosszú és nagyon bosszantó sérülésen vagyok túl, de hála Istennek, az edzésekre már visszatérhettem. Motivált vagyok, játékra éhes, azért dolgozom, hogy újra tétmérkőzésen is bizonyíthassak” – idézi a fradi.hu Botka Endrét, aki legutóbb július 19-én lépett pályára mérkőzésen, a Klaksvík elleni BL-selejtező-visszavágón.

A 29 éves labdarúgót természetesen Dejan Sztankovicsról is kérdezték.

„Új vezetőedzőnk nagyon erős karakter. Nagy hangsúlyt fektetünk az elejétől kezdve a taktikai dolgokra, ami szerintem pozitív. Edzésmennyiségben, időben többet dolgozunk, de ez így is van rendjén, ez vezethet eredményre” – válaszolta röviden Botka.

A védő felépülése a válogatott szempontjából sem mellékes, különösen annak figyelembevételével, hogy Willi Orbán megsérült, legalább tíz hétig nem futballozhat, azaz nem léphet pályára az októberi Eb-selejtezőkön (az ellenfél Szerbia és Litvánia lesz).

Szóljon hozzá!