Premier League - 2023.9.24.

Bruno Fernandes pazar lövésével győzött a United

Lezárta rossz sorozatát a Manchester United: 1–0-ra győzött a Burnley vendégeként az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 6. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Zeki Amdouni két lövéssel ijesztgette a manchesterieket az első negyedórában, az egyiket André Onana kivédte, a másik a kapufáról pattant ki. A Burnleynek tehát nem jött össze a gólszerzés, azonban a Unitednek hamarosan igen – más kérdés, hogy Jonny Evans fejesének csak rövid ideig örülhettek a vendégek, addig, amíg a VAR-szoba be nem mondta a lest.

A rutinos védő az első játékrész hajrájában újra főszerephez jutott: nagyszerű íveléssel ugratta ki a leshatárról Bruno Fernandest, aki pazar kapáslövéssel már tényleg megszerezte a vezetést a Man. Unitednek.

Egy kis stat: Evans több mint tíz év után adott gólpasszt a Premier League-ben; 2013 februárjában Wayne Rooneyval rúgatott győztes gólt a Fulham ellen. (Opta)

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat előtt nyílt kisebb gólszerzési lehetőség, a Burnley az utolsó pillanatig harcolt az egyenlítésért, de gól már nem született. A Manchester United három vereség (két bajnoki, egy BL-meccs) után jutott három ponthoz, a Burnley továbbra is egy ponttal áll a tabellán.  

Egy kis stat: Bruno Fernandes újabb csapatot pipált ki – eddig 24 ellen játszott a Premier League-ben, és immár 22 ellen van gólja vagy gólpassza. A Sheffield United és a Norwich City még tartja magát. (Opta)

ANGOL PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Burnley–Manchester United 0–1 (Bruno Fernandes 45.) 
Korábban
Manchester City–Nottingham Forest 2–0
 (Foden 7., Haaland 14.)
Kiállítva: Rodri (46. – Man. City)
Crystal Palace–Fulham 0–0
Luton Town–Wolverhampton Wanderers 1–1 (Morris 65. – 11-esből, ill. Pedro Neto 50.)
Kiállítva: Bellegarde (39. – Wolverhampton)
Brentford–Everton 1–3
 (M. Jensen 28., ill. A. Doucouré 6., Tarkowski 67., Calvert-Lewin 71.)

Szóljon hozzá!