Európa Bajnokság - 2023.9.10.

Első pontjait hullajtotta az ukránok ellen Anglia

Lengyelországban játszott 1–1-es döntetlent Anglia Ukrajnával a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének C-csoportjában.

Hiába dominált a mérkőzés elején a Pickford – Walker, Guéhi, Maguire, Chilwell – Henderson, Rice, Bellingham – Saka, Kane, Maddison összeállítású, négy Eb-selejtezőn hibátlan angol válogatott az ukránok ellen, a sárga mezesek szerezték meg a vezetést a 26. percben. Jobb oldali akció után Jukjm Konoplja tette középre laposan a labdát, erre az Arsenal játékosa, Olekszandr Zincsenko érkezett, és bevette a kaput.

Negyedóráig tartott az ukrán előny, a 41. percben a hátrahúzódó Harry Kane remek felíveléssel szolgálta ki a védők mögé befutó Kyle Walkert, a Manchester City hátvédje pedig nem hibázott az ötösön belülről. Walkernek ez volt az első gólja a felnőttválogatottban, egészen a 77. mérkőzéséig kellett várnia rá. A szélső védő a 450. játékos, aki betalált az angol válogatottban.

A második félidő nagy részében is az angolok akarata érvényesült, ennek ellenére nem szerezték meg a győzelmet érő második gólt, ehhez a legközelebb Bukayo Saka járt – az Arsenal szélsője a kapufát találta el.

Első pontjait hullajtotta Lengyelországban az angol válogatott, amelynek így is magabiztos, hatpontos az előnye a C-csoportban. Az ukránok nagyon fontos pontot szereztek, erre még szükségük lehet az olaszok elleni versenyfutásban. 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ
C-CSOPORT

Ukrajna–Anglia 1–1 (1–1)
Wroclaw. G: Zincsenko (26.), ill. Walker (41.)

Észak-Macedónia–Olaszország 1–1 (0–0)
Szkopje. G:
 Bardi (81.), ill. Immobile (47.)

Szóljon hozzá!