Premier League - 2023.9.19.

Hudson-Odoi csodagólt lőtt, de megvan a Burnley első pontja

A Nottingham Forest hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Burnleyvel az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójának záró meccsén.

A mérkőzés elején a hazai együttes irányította a játékot, de 20-25 perc játék után megfordult a helyzet, és a Burnley vette át a kezdeményezést. A 41. percben a vezetést is megszerezte Vincent Kompany gárdája: Koleosho látványos szólója után a szerencsésen elé pattanó labdát Zeki Amdouni bombázta 16 méterről a jobb alsó sarokba.

A Forest egyenlítő találatára a 61. percig kellett várni, de nem akármilyen gólt szerzett Steve Cooper együttese: a Chelsea-től érkező Callum Hudson-Odoi első nottinghami mérkőzésén 16 méterről csavart szépségdíjas gólt James Trafford kapujába.

A 78. percben Lyle Foster révén ismét betalált a Burnley, a játékvezető azonban kezezés miatt érvénytelenítette a gólt. A hosszabbítás harmadik percében ismét Foster volt főszerepben, de ezúttal azért, mert Robert Jones némi VAR-ozás után kiállította könyöklésért. A vége 1–1 lett, a Burnley megszerezte első pontját a Premier League jelenlegi idényében, ezzel szemben a Forest feljött a 8. helyre.

ANGOL PREMIER LEAGUE
5. FORDULÓ
Nottingham Forest–Burnley 1–1
 (Hudson-Odoi 61., ill. Amdouni 41.)
Kiállítva: Foster (Burnley, 90+3.)

Szóljon hozzá!