Hazai - 2023.9.9.

Korábbi Real Madrid-játékost igazolt a Diósgyőr

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK szerződést kötött Francisco Feuillassierrel (becenevén Franchu) – számolt be a klub a hivatalos oldalán.

A 25 éves játékos a pálya szélén és középen is elsősorban a támadásépítésből veszi ki a szerepét – jegyezte meg a Diósgyőr.

„A Real Madrid akadémistáitól mindenhol sokat várnak, így biztos vagyok benne, hogy tőlem is – fogalmazott Francisco Feuillassier. – Emberként és labdarúgóként ott tanultam mindent, most azért érkeztem Diósgyőrbe, hogy megmutassam a tudásom. Bevallom, korábban nem sokat tudtam a DVTK-ról és a magyar bajnokságról, de amikor megkeresett a klub, elkezdtem minden elérhető forrásból információt gyűjteni a csapatról, az infrastruktúráról, a városról a megalapozott döntés érdekében. Többek között felvettem a kapcsolatot Alex-szel is (Álex Vallejo – a szerk.), aki biztatott, hogy éljek a lehetőséggel.”

„A pálya mindkét szélén tudok játszani, és középen is. Ha lehet választani, akkor a támadó szekciót választom, de ha az edző a jobbhátvéd helyére állít, akkor azt a feladatot igyekszem a legjobban ellátni. Nagy célokat sosem tűzök ki magam elé, hanem napról napra gondolkodok, minden edzésen igyekszem kiadni magamból a maximumot, és szeretnék minél több mérkőzésen pályára lépni. Elsősorban tovább szeretnék fejlődni, amiben a csapat nagy segítséget nyújthat. A DVTK magasan támad le, sok támadást vezet, és sokat lő kapura, imádom ezt a játékstílust” – tette hozzá az új igazolás.

A 25 éves Francisco „Franchu” Feuillassier Argentínában született, de már gyerekkorában Madridba költözött, ahol a Real utánpótlásában kezdett el futballozni. Egészen 22 éves koráig szerepelt itt, ahol rendszerint a második csapatban játszott, de a Király-kupa 2017–2018-as kiírásában két mérkőzésen a Real Madrid első csapatában is pályára lépett (ezeken összesen 71 percet játszott). 2020-tól a spanyol másodosztályban szerepelt, a Fuenlabrada, az Eibar, majd a Cartagena labdarúgójaként – olvasható a dvtk.eu-n.

Mivel Feuillassier szeptember 1-jén felbontotta a szerződését, így szabadon igazolhatóként érkezett a gárdához.

Szóljon hozzá!