Ligue 1 - 2023.9.12.

Közös megegyezéssel távozik Laurent Blanc a Lyon éléről

A francia sajtó ma (hétfőn) már beharangozta, most pedig hivatalossá vált, hogy a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Lyon közös megegyezéssel szerződést bontott Laurent Blanc-nal – jelentette be a klub a hivatalos oldalán. Ez a döntés Franck Passi és Philippe Lambert segédedzőket is érinti.

A francia L’Équipe korábban azt közölte, hogy a Lyon irányítására ideiglenesen Jean-Francois Vulliez-t kérték fel, akinek az elnöki tanácsadó Sonny Anderson és az U19-es csapat eddigi edzője, Jérémie Bréchet segíti a munkáját másodedzőként.

A lap úgy tudja, Laurent Blanc-t a Lyon vezetősége pénteken értesítette a hírről, hogy elbocsátják posztjáról, utódjelöltjei között van az AC Milan egykori játékosa, az edzőként a svájci Sionnál, a Palermónál, az OFI Krétánál, a Pisánál, a milánói piros-feketéknél, a Napolinál és legutóbb a Valenciánál dolgozó Gennaro Gattuso.

A Lyon nagyon rosszul kezdte a 2023–2024-es idényt a 97-szeres francia válogatott irányításával, hiszen az első négy bajnoki mérkőzésén a Strasbourgtól, a Montpellier-től és a PSG-től is kikapott, Nizzában pedig csak döntetlent ért el, így jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán.

Blanc-t egyébként a második forduló után, a Montpellier-től elszenvedett vereség után kérdezték arról, min kell változtatnia a csapatnak, mire a szakember azt mondta: „Edzőt kell cserélni.”

 

Szóljon hozzá!