Bajnokok Ligája - 2023.9.21.

Nem játszott jól, de pontot mentett az Inter

Nem született döntés a Real Sociedad és az Inter mérkőzésén a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában, Brais Méndez korai góljára Lautaro Martínez válaszolt a hajrában. A kvartett másik meccsén a korán megfogyatkozó Benfica kikapott a Salzburgtól, amely kapusa kiváló védéseivel őrizte meg kétgólos előnyét.

REAL SOCIEDAD–INTER

Már a negyedik percben gólt ünnepelhettek a legrangosabb európai kupasorozatba tíz év után visszatérő Real Sociedad hívei. Alessandro Bastoni nagyon könnyelműen hozta ki a labdát, s nem vette észre időben a rárontó Brais Méndezt, aki előbb szerelte az olasz védőt, majd a kiszolgáltatott Sommer fölött a kapuba zúdította a labdát. S nem is akárhogyan ünnepelt a baszk közönség, konkrétan az egész stadion egy emberként kezdett ugrálni…

Az Intert felrázta ugyan a kapott gól, de az előző kiírás döntőse nem tudta megbontani az Imanol Alguacil által összerakott védelmet – sőt, nem sok hiányzott a második hazai gólhoz, de Kubo közeli lövésénél résen volt Sommer a szünet előtt.

A fordulás után kis híján megduplázta előnyét a San Sebastián-i együttes, de Oyarzabal közeli fejesét óriási bravúrral fogta Sommer. A 65. percben a játékvezető, Michael Oliver taposás címén kiállította Nicolo Barellát, de a VAR-vizsgálat megmutatta, hogy az olasz játékos csak a földön fekvő Méndez lábai közül szabadította ki a bokáját, így visszavonta ítéletét. A játék képén ez nem változtatott, Kubo szögletét Mikel Merino bólintotta a kapufára. A 79. percben gyakorlatilag az első helyzetét gólra váltotta az addig apatikusan futballozó Inter (a lesgól volt a fekete-kékek első kapura lövése!), de a gólszerző Thuram lesről indult, így maradt a törékeny hazai előny.

Nyolc perccel később összejött az egyenlítés az olaszoknak, ezúttal érvényes góllal: Davide Frattesi lövése kiment volna, de a rosszul eltalált labdára Lautaro Martínez rástartolt, és Remiro mellett a hálóba bombázott (VIDEÓ ITT!). A ráadásban  a győzelemért nyomott az Inter, de a meccs végére elfáradó baszk együttes védelme kihúzta újabb kapott gól nélkül. Inzaghi csapata tehát elkerülte a blamát, de a játék képe alapján a Real Sociedad talán jobban rászolgált volna a sikerre, amely végül kicsúszott a kezéből.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Real Sociedad (spanyol)–Internazionale (olasz) 1–1 (B. Méndez 4., ill. L. Martínez 87.)

Szóljon hozzá!