Serie A - 2023.9.25.

Nem tudott nyerni a Napoli a Bologna otthonában

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulójában a Napoli és a Bologna 0–0-s, míg a Roma és a Torino 1–1-es döntetlent játszott egymással.

Arra lehetett számítani, hogy a Napoli kontrollálja majd a találkozót, de még így is meglepő volt, mennyire visszahúzódott a Bologna. Hiába támadtak a címvédők agresszívan, egyszerűen nem tudták pontosan befejezni a támadásaikat, ráadásul a szerencse sem állt az oldalukra, több labdájuk is kifelé pattant a kapufáról. A hazaiak mindössze háromszor rúgtak kapura a teljes mérkőzés alatt, de a pontszerzéshez nem is volt ennél többre szükség. 

Sokáig úgy tűnt, a Torino és a Roma sem bír el egymással, ám a 68. percben megtört a jég. Több-kevesebb szerencsével ugyan, de eljuttatták a vendégek a labdát Romelu Lukakuhoz, aki szépen gurította azt be a bal alsóba, megszerezve ezzel a meccs első találatát. A folytatásban a hazaiak is gyorsan összeszedték magukat, és a 85. percben Duván Zapata góljával rgyenlítettek, így csak egy ponttal távozhattak tőlük a rómaiak.

OLASZ SERIE A
5. FORDULÓ
Bologna–Napoli 
0–0
Torino–Roma 1–1 (Zapata 85., ill. R. Lukaku 68.)

Szóljon hozzá!