Premier League - 2023.9.25.

Nyolc gólig meg sem állt a Newcastle Sheffieldben!

A Newcastle United 8–0-ra nyert a Sheffield United vendégeként az angol labdarúgó Premier League 6. fordulójának vasárnapi játéknapján, méghozzá úgy, hogy nyolc különböző játékos lőtte a csapat góljait – az Opta statisztikái szerint ilyen még nem történt a bajnokság történelmében.

A Sheffield úgy lépett pályára, hogy öt forduló elteltével mindössze egy pont árválkodott a neve mellett – nos, ezen a szerény teljesítményen nem a mai estén sikerült javítania a csapatnak.

Az első félidő felénél jártunk, amikor Gordon beadására Sean Longstaff érkezett kiválóan, s lőtt a hálóba – a hazaiak több szabálytalanságot is felfedezni véltek a gól előtt: kezezést is reklamáltak, valamint úgy látták, a labda elhagyta a játékteret – a VAR vizsgálata azonban egyiket sem igazolta, így a vendégek ünnepelni kezdhettek. Akkor még nem sejtették, micsoda fiesztát csaphatnak a meccs végére… Tíz perccel ezután Trippier szögletéből Dan Burn fejelt zavartalanul a kapuba, aztán nem sokkal később ismét Trippier adott gólpasszt, ezúttal Sven Botmannak, aki egy szabadrúgást követően fejelt a hálóba.

Trippier a második félidőben ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta, újabb remek beívelése, ezúttal egy akció végén Callum Wilsont találta meg, a sheffieldi nézők pedig még talán fel sem dolgozták az újabb sokkoló találatot, amikor már az ötödik vendéggólt jelezte ki az eredménytábla: Anthony Gordon kapott szép labdát a tizenhatos vonalánál, majd onnan a jobb alsóba tüzelt.

A Newcastle nem elégedett meg ennyivel, nem sokkal később Miguel Almirón ugrott ki ziccerben, majd beküldte a hatodikat, aztán Bruno Guimaraes volt jókor jó helyen a tizenhatoson belül – ő szerezte a hetediket. A végeredményt Alexander Isak gólja alakította ki, aki az ellenféltől kapott ajándék „indítással” rohanta meg eredményesen a sheffieldi kaput.

A Sheffield United történelmének legsúlyosabb bajnoki vereségét könyvelte el, és bár még csak hat forduló telt el az idényből, igen nehéz helyzetben van.

ANGOL PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések
Sheffield United–Newcastle United 0–8 (Longstaff 21., Burn 31., Botman 35., Wilson 56., Gordon 61., Almirón 68., Bruno Guimaraes 73., Isak 87.)

Korábban
Arsenal–Tottenham Hotspur 2–2 
(Romero 26. – öngól, Saka 54. – 11-esből, ill. Szon Hung Min 42., 55.)
Brighton & Hove Albion–AFC Bournemouth 3–1 (Kerkez 45+2. – öngól, Mitoma 46., 77., ill. Solanke 25.)
Chelsea–Aston Villa 0–1 (Watkins 73.)
Kiállítva: Gusto (58., Chelsea)
Liverpool–West Ham United 3–1 (Szalah 16. – 11-esből, Nunez 60., Diogo Jota 84., ill. Bowen 42.)

Szóljon hozzá!