Ligue 1 - 2023.9.24.

Parádés meccsen folytatta jó sorozatát a Nantes

Folytatta veretlenségi sorozatát a Nantes: a „kanárik” hazai pályán 5–3-ra verték a Lorient-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 6. fordulójának szombati játéknapján. A Lyon nem tud kikecmeregni a rossz szériából, egy kései góllal 1–0-ra kikapott Brestben.

NANTES–LORIENT

A Nantes-nak egy ideje nem előny a hazai pálya, a szombati mérkőzés is rosszul kezdődött – Eli Kroupi már a 6. percben megszerezte a vezetést a Lorient-nak –, de aztán jött a fordulat: az első félidő hajrájában Matthis Abline közeli lövéssel egyenlített, a szünet után pedig két gyors góllal megugrottak a „kanárik”.

Bár a meccs az utolsó pillanatokig kiélezett és nyílt volt, a Nantes végül otthon tartotta a három pontot: a legutóbbi tucatnyi hazai bajnoki mérkőzéséből csupán a másodikat nyerte meg.

Egy kis stat: az egyiptomi Mosztafa Mohamed személyében a Nantes-nak 1995 óta először van olyan labdarúgója, aki az első hat fordulóban eljutott öt gólig; akkor a csádi gólgyáros, Japhet N’Doram termelt ennyit.

BREST–LYON

Világbajnok váltott világbajnokot a Lyon kispadján, hiszen Laurent Blanc után Fabio Grosso lett a klub vezetőedzője, ám ez a várt sikert még nem hozta el. Az előző heti gól nélküli döntetlen után betalálni ezúttal sem tudott a Lyon, cserébe gólt már kapott, így az olasz tréner mérlege két meccs után 1 szerzett pont.  

Na de a Brest… Az idény eddigi csodacsapata 6 fordulót követően vezeti a tabellát, s bár vasárnap még rendeznek meccseket, már biztosan az élen marad a jövő hétig.

FRANCIA LIGUE 1
6. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Nantes–Lorient 5–3 (Abline 42., Cömert 46., Mosztafa Mohamed 55., Mollet 84., Simon 90+7. – 11-esből, ill. Kroupi 6., Favre 75., Tosin 85.)
Brest–Lyon 1–0 (Mounié 87.)

Szóljon hozzá!