EL - 2023.9.22.

Sallai betalált, a Freiburg idegenben nyert az Olympiakosz ellen

A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában a Freiburg 3–2-re legyőzte idegenben az Olympiakoszt – a német csapatban Sallai Roland eredményes volt. Az Ajax hazai pályán játszott 3–3-as döntetlent a Marseille-jel, míg a Brighton & Hove Albion saját pályáján maradt alul az AEK Athénnel szemben. Az Atalanta kétgólos győzelmet aratott a lengyel Raków felett.

Remekül kezdődött az Európa-liga 2023–2024-es kiírása Sallai Roland számára, hiszen kilenc perc kellett neki ahhoz, hogy betaláljon a csoportkörben – a magyar válogatott támadója egy az egyben maradt az Olympiakosz kapusával, és kissé kisodródott helyzetből is higgadtan lőtt a kapu jobb oldalába. A görög csapatban El-Kaabi kétszer is betalált, de így is a németek örülhettek – az első félidő hosszabbításában Grifo vágott be egy tizenegyest, a hajrában pedig Maximilian Philipp döntött, a Freiburg 3–2-re nyert.

Igazi pisztolyárbajt láthattak a szurkolók Amszterdamban az Ajax és a Marseille összecsapásán: a hazaiak húsz perc után két góllal vezettek, de Jonathan Clauss és Pierre-Emerick Aubameyang találatával még a szünet előtt egyenlített a francia csapat. A második félidő elején ismét vezetéshez jutott az Ajax, ám a győzelmet csak nem tudta megszerezni –  Aubameyang a 78. percben megszerezte a második gólját is, így alakult ki a 3–3-as végeredmény.

Nem sok esélyt adtak az AEK Athénnak, amely Brightonban lépett pályára. A görögök nem illetődtek meg a „forró” PL-csapattól, a félidőben 2–1-re vezettek is. A második játékrész derekén Joao Pedro a második tizenegyesét is gólra váltotta, az AEK viszont ekkor sem omlott össze. A hajrában Ezequiel Ponce volt a hős, a 84. perces góljával az athéniak elhozták a három pontot Angliából.

Sima, kétgólos sikert aratott az Atalanta hazai pályán a Raków ellen, a Rangers 1–0-ra megverte a Real Betist. A Sparta Praha 3–2-re felülmúlta az Ariszt, a Sporting pedig 2–1-re legyőzte Grazban a Sturmot.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT

West Ham United (angol)–Topolyai SC (szerb) 3–1 (Petrovics 66. – öngól, Kudus 70., Soucek 82., ill. Sztanics 48.)
Olympiakosz (görög)–Freiburg (német) 2–3 (El-Kaabi 40., 75., ill. Sallai 9., Grifo 45+7. – 11-esből, Philipp 86.)

Szóljon hozzá!