Liga BBVA - 2023.9.30.

Sergio Ramos öngólja döntött, nyert a Barcelona

A spanyol La Liga 8. fordulójában az FC Barcelona hazai pályán Sergio Ramos öngóljával 1–0-ra legyőzte a Sevillát, és ezzel a tabella élére ugrott. A második helyen álló Girona szombaton a dobogó harmadik helyét elfoglaló Real Madridot fogadja.

SPANYOL LA LIGA
8. FORDULÓ
FC Barcelona–Sevilla 1–0 (Sergio Ramos 76. – öngól)

A Ter Stegen – Cancelo, Christensen, Koundé, A. Balde – Raphinha, Gavi, Gündogan – Yamal, Lewandowski, Joao Félix kezdővel fogadta az FC Barcelona a Sevillát az Olimpiai Stadionban. A javuló formában lévő vendégeknél játszott Sergio Ramos, a volt újpesti Marko Dmitrovics kispadozott – az első veszélyes lövés pedig Ivan Rakitic nevéhez fűződött, aki anno 310 mérkőzést játszott a Barca mezében.

A másik oldalon Joao Félix lövését nem a kapus, hanem a léc hárította, Raphinhát pedig gólhelyzetben szerelte Adria Pedrosa, Ocampos közeli lövését Gavi testtel blokkolta a bal sarok előtt.

Nyomott, nyomott a hazai csapat, de fegyelmezetten, olykor hősiesen védekeztek a sevillaiak, Gavi fejesénél szerencséjük is volt, a labda elkerülte a kapujukat – az előző 40, a katalánok elleni mérkőzésükön csak kétszer úszták meg kapott gól nélkül.

És most sem sikerült, Sergio Ramos egy peches mozdulata azt jelentette, hogy ha nagy nehezen is, de megszerezte mind a három pontot a Barcelona.

Ez volt Ramos 48. mérkőzése a Barca ellen, és első öngólja a katalánok ellen, előző 509 spanyol bajnokiján csak két öngólt vétett, mindkettőt a Sevilla ellen.

Yamalnak pedig be kell találnia a következő, a Granada elleni bajnokin, ha meg szeretné dönteni a La Ligában 2012-ben 16 évesen és 98 naposan betaláló Fabrice Olinga korrekordját.

 

Szóljon hozzá!