Hazai - 2023.9.29.

Sokkal jobb csapat a ZTE annál, amit a tabella mutat – Dombó

Senkó Zsombor visszafogott teljesítménye miatt kénytelen volt kapust szerződtetni a ZTE FC, a klub választása a szabadon igazolható Dombó Dávidra esett, aki mielőbb meg akarja hálálni a bizalmat.

Újabb kapus érkezett Zalaegerszegre. A klub júniusban jelentette be Senkó Zsombor szerződtetését, ám az élet úgy hozta, hogy szeptember végén kénytelen volt másik kapus után nézni. A 20 éves Senkó eddigi teljesítménye nem volt meggyőző, a hétvégi, Fehérvár FC elleni bajnokin (3–3) két gólban is benne volt, lapunktól 3-as osztályzatot kapott. Mivel jelenleg nincs átigazolási időszak, a ZTE csak olyan kapust szerződtethetett, aki szabadon igazolható, így esett a választás Dombó Dávidra.

„Már most érzem a szurkolók támogatását, sokan gratuláltak, rengeteg biztató üzenetet kaptam   – mondta a 30 éves Dombó, aki legutóbb a Vasas játékosa volt, s májusban távozott Angyalföldről. –      Azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat, és a teljesítményemmel mindenki elégedett legyen. Már az első edzésen feltűnt, hogy kiváló képességű játékosok alkotják a keretet, biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi helyzet csupán átmeneti, és hamarosan elkezdjük gyűjtögetni a pontokat. Pénteken itt is az alkalom, a Puskás Akadémia ellen mindhármat szeretnénk megszerezni, igen nagy szükségünk van rá. Hogy milyenek eddig az edzések? Nagyon jók, abszolút pozitívak az első benyomásaim. Mindenki jól fogadott, mindenkinek volt egy kedves szava hozzám. Egyelőre hotelben lakunk, de a párommal azon vagyunk, hogy mielőbb megtaláljuk a megfelelő lakást.”

Dombó Dávid Pápán kezdte pályafutását, majd az Illés Akadémián nevelkedett, most pedig Zalába szerződött. Ismerve a Haladás-ZTE rivalizálást, mindig érdekes, amikor az egyik klub neveltje a másikban köt ki…

„Eltöltöttem néhány évet az Illés Akadémián, ám a válogatott Rózsa Dániel mellett nehéz lett volna első számú kapusnak lenni. Védeni szerettem volna, így kölcsönben játszottam Vácon és Ausztriában, majd Mezőkövesdre kerültem, ahol sikerült bemutatkoznom az NB I-ben. Aztán jött a Kisvárda, legutóbb pedig a Vasas, most pedig itt vagyok Zalaegerszegen. A Hali-ZTE viszonyra tekintve tisztában vagyok a szurkolótáborok közötti rivalizálással, de nekem most a Zetéért kell megtennem mindent. Azért jöttem ide, hogy segítsem a csapatot. Érdekes, hogy Gyurján Marci személyében egy másik Haladás-nevelésű kapus is van a keretben. Ismerjük egymást, ahogyan korábbi mezőkövesdi csapattársammal, Sajbán Mátéval is, a többi játékossal pedig korábban ellenfélként találkoztunk. Nem kerültem ismeretlenek közé, biztosan gyorsan beilleszkedem a csapatba, és együtt küzdünk a céljainkért. Jó korban vagyok, szeretném megmutatni, hogy mi van bennem.”

Dombó Dávid az előző idényt a Vasasnál töltötte, ahol öt bajnokin és öt kupameccsen lépett pályára. Legutóbb a bajnokságban tavaly novemberben játszott (Mezőkövesd 1–0), a tavasszal pedig három Magyar Kupa-találkozón védett. Szükség lesz a rutinos kapus jó teljesítményére, ugyanis a ZTE FC hét fordulót követően négy ponttal a tabella utolsó helyén áll.

„Természetesen folyamatosan követtem az NB I történéseit, nem titkolt vágyam volt, hogy ismét az élvonalban játsszak. Nem szerettem volna a másodosztályban futballozni, így kivártam és bíztam benne, hogy lesz olyan ajánlat, amelyre szívesen mondok igent. Két opció lebegett előttem: vagy az NB I-ben játszani, vagy külföldre igazolni. Hogy mentálisan hogyan kezelem a kiesés elleni harcot? Először is bízom benne, hogy nem a kiesés ellen küzdünk. Másodszor, volt már erre példa, amikor a 2019–2020-as idényben a Kisvárdával az utolsó fordulóban harcoltuk ki a bennmaradást. Ám hangsúlyozom, nagyon jó a ZTE kerete, és minden játékos mindent megtesz azért, hogy elinduljunk felfelé a tabellán.”

Pénteken itt az újabb esély, a Zalaegerszeg a Puskás Akadémiát fogadja.

„Amikor vége lett az előző idénynek, a párommal elmentünk pihenni, majd folyamatosan edzettem  – mondta a formájáról Dombó Dávid. – A Monornál kaptam edzéslehetőséget, külön kapus­edzéseken, illetve egyéni képességfejlesztő gyakorlásokon is részt vettem. Nem érzem, hogy lenne lemaradásom, nyilván hiányzik a meccsterhelés, legutóbb novemberben játszottam bajnokit. Bízom benne, hogy mielőbb meg tudom mutatni, hogy mire vagyok képes. Hogy pályára lépek-e a Puskás Akadémia ellen? Nem tudom, majd a szakmai stáb eldönti. A legfontosabb, hogy minden játékos tegye ki szívét-lelkét a pályára, mutassuk meg, hogy sokkal jobb csapat a ZTE annál, amit a tabella mutat.”

Szóljon hozzá!