Európa Bajnokság - 2023.9.10.

Spalletti döntetlennel debütált az olasz kispadon

Olaszország 1–1-es döntetlent játszott Észak-Macedóniával a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének C-csoportjában.

Új időszak kezdődött az olasz labdarúgó-válogatott történelmében, mégpedig döntetlennel. Roberto Mancini távozása után Észak-Macedónia ellen játszotta első mérkőzését a Luciano Spalletti irányította Olaszország. Az ellen az Észak-Macedónia ellen, amely a két válogatott legutóbbi találkozásakor elütötte az olaszokat a 2022-es világbajnokságon való szerepléstől.

Ugyan volt mi miatt visszavágnia Olaszországnak, az első félidő kifejezetten kiegyenlített volt, mindkét csapat csak egyszer találta el az ellenfél kapuját. A második játékrész már jobban kezdődött a vendégek szempontjából, két perccel a félidő kezdő sípszója után Ciro Immobile fejelte be a kapuba Nicolo Barella kapufája után a kipattanó labdát.

A fordulás után úgy tűnt, az olaszok meg tudják tartani az előnyüket, Enisz Bardi azonban nem így gondolkodott, a 81. percben szabadrúgásból hatalmas gólt ragasztott Gianluigi Donnarumma kapujába. Észak-Macedónia értékes pontot tartott otthon, Olaszország pedig Ukrajna ellen javíthat kedden.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ
C-CSOPORT

Észak-Macedónia–Olaszország 1–1 
(0–0)
Szkopje. G: Bardi (81.), ill. Immobile (47.)

Szóljon hozzá!