Európa Bajnokság - 2023.9.9.

Spanyolország hetet vágott Grúziának, Morata triplázott

Spanyolország 7–1-es győzelmet aratott Grúziában a labdarúgó Európa-bajnoki-selejtezősorozat 5. fordulójában az A jelű csoportban.

Jól kezdtek a spanyolok, hiszen már a 2. perc elején bravúrt kellett bemutatnia a grúz kapusnak a rövid saroknál Marco Asensio lövésénél. Nagyon egyoldalú volt az első játékrész, amelynek közepén Spanyolország Álvaro Morata fejesével megszerezte a vezetést (0–1). 

Néhány perc múlva jött az újabb spanyol találat. Az üresen álló Morata duplázhatott volna, de a labda a menteni igyekvő Szolomon Kvirkveliáról került a kapuba (0–2). 

Fél óra elteltével jött a harmadik gól is, de ezt les miatt nem adták meg. Nem úgy Dani Olmo egy kicsit szerencsés gólját a 38. percben (0–3). 

Ez nem Grúzia meccse volt. A 40. percben összejött Álvaro Moratának a dupla, aki Fabián Ruizzal játszott előtte össze (0–4). 

A második félidőnek már csak a gólkülönbség szempontjából maradt tétje. Egy korai grúz gól azonban tett arról, hogy ne laposodjon el a meccs. Giorgi Csakvetadze lövésénél Unai Simón vélhetően nem tudta eldönteni, hogy kézzel vagy lábbal menjen le, így balszerencséjére bevédte azt (1–4).

Álvaro Morata nagyon élt, a 65. percben harmadszor is eredményes volt (1–5).

A szakadó esőben megszületett a hatodik spanyol találat is, Nico Williams kaparta ki magának a gesztenyét (1–6).

Az első félidő végén Olmo sérülése miatt csereként pályára lépett Lamine Yamal, aki a maga 16 évével és 57 napjával a spanyol válogatott valaha volt legfiatalabb debütálója lett. Az FC Barcelona üdvöskéje – akit egyébként a La Ligában augusztusban megválasztottak a legjobb U23-as játékosnak – a 74. percben pazarul lőtte ki a jobb sarkot, így most már ő a legfiatalabb gólszerző is (1–7). 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
Grúzia–Spanyolország 1–7
Tbiliszi. G: 
Csakvetadze (49.), ill. Álvaro Morata (22., 40., 65.), Kvirkvelia (27. – öngól), Dani Olmo (38.), Nico Williams (68.), Yamal (74.)

Szóljon hozzá!