Európa Bajnokság - 2023.9.13.

Svájc a második félidőben darálta be Andorrát

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének I-csoportjában Svájc 3–0-ra legyőzte Andorrát, míg Izrael a 93. percben szerzett góllal kerekedett felül a fehéroroszokon.

Svájc–Andorra

A két csapat első meccsén Andorrában a jóval esélyesebb svájciak csak 2–1-re győztek, és a kis csapat Svájcban is kitett magáért a csoport éllovasa ellen. A visszavágón idegenben is sokáig tartotta magát – az első félidőben nem született gól. A hazaiaknak csak a második félidőben sikerült feltörniük a vendégvédelmet, Cedric Itten talált be a 49. percben.

A hajrában azért még összejött két gól: előbb Granit Xhaka volt eredményes, majd büntetőből Xherdan Shaqiri is betalált, így Svájc 3–0-ra győzött, és továbbra is magabiztosan vezeti a csoportot.

Izrael–Fehéroroszország

Nyáron a két csapat első meccse érdekesen alakult a Szusza Ferenc Stadionban, hiszen a fehéroroszok sokáig vezettek, ám a hajrában szerzett két góllal az izraeliek fordítottak.

A visszavágó is a végjátékban dőlt el, és megint Izrael örülhetett. Az újabb drámai csata legfontosabb pillanata ezúttal a 93. percben érkezett el: Gavriel Kanichowsky a 93. percben lőtte be a három pontot jelentő gólt.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
6. FORDULÓ

I-CSOPORT
Izrael–Fehéroroszország 1–0 
(Kanichowsky 90+3.)
Svájc–Andorra 3–0
 (Itten 49., Xhaka 84., Shaqiri 90+3. – 11-esből)
Románia–Koszovó 2–0 (Stanciu 83., Mihaila 90+3.)
Kiállítva: Muriqi (42., Koszovó)  

Szóljon hozzá!