Premier League - 2023.10.3.

303 perc után megtört a Chelsea bajnoki gólcsendje, a Fulham bánta

Az angol bajnokság 7. fordulójának záró meccsén a Chelsea az első félidő első felében mindössze 81 másodperc különbséggel szerzett két gólt a Fulham otthonában, s ez elegendőnek is bizonyult a három pont megszerzésééhez. A londoni kékek ezzel három bajnoki után szereztek ismét gólt és nyertek meccset a Premier League-ben.

Nem volt könnyű dolga Mauricio Pochettinónak, a Chelsea menedzserének, a Fulham elleni hétfő esti bajnoki előtt, hiszen egy rakás sérülés és eltiltás nehezítette dolgát a csapat összeállításakor – és az sem feltétlenül tekinthető jó előjelnek, hogy a londoni kékek szeptemberben nem szereztek gólt, s nem is nyertek meccset a Premier League-ben. Legutóbb még augusztus végén a Luton elleni meccs 75. percében Nicolas Jackson talált be, ám ezúttal épp a szenegáli támadó volt az egyik eltiltott.

Ennek ellenére az első negyedóra után meg is tört a gólcsend: egy gyors akció végén Levi Colwill mesterien emelt balról Mihajlo Mudrik elé, aki a tizenhatoson belül jól vette át a labdát és el is gurította a tehetetlen kapus mellett – az ukrán első találata volt a Chelsea-ben, s 303 perc után az első bajnoki gól a kékektől.

Ha pedig egy üzlet beindul, mindössze 81 másodperc múlva érkezett a második találat a vendégektől, bár, nagyobb részt inkább a Fulham védelme hozta össze gólt, leginkább a csapatkapitány Tim Ream. Az amerikai védő előbb a saját tizenhatosa előtt elajándékozta a labdát Cole Palmernek, majd amikor a szélső szöktette a büntetőterületre belépő Armando Broját, a menteni igyekvő Ream az albán válogatott támadó lábára pöccintette a labdát, ahonnan az a saját kapujába pattant.

A Fulham addig sem, és a folytatásban sem volt veszélyes támadásban, a szünetig a Chelsea könnyedén növelhette volna az előnyét további gólokkal, ám ez nem történt meg. A két londoni csapat meccsén a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, a hazaiak meg hiába birtokolták többet a labdát az első félidőben, kaput eltaláló lövés nélkül nehéz gólt szerezni…

A fordulás után már valamivel aktívabban próbálkozott a Fulham, mégis a Chelsea állt közelebb az újabb gólszerzéshez, bő negyedóra után a szünetben Mudrik helyett csereként beszálló Ian Maatsen lőtt hatalmas kapufát.

A hajrára fordulva aztán egyre közelebb került a Fulham a szépítéshez, de végül a Chelsea a múlt heti, Brighton elleni Ligakupa-siker után újabb meccset hozott le kapott gól nélkül, s három nyeretlen bajnoki után diadalmaskodott újfent.

ANGOL PREMIER LEAGUE
7. FORDULÓ
Fulham–Chelsea 0–2 
(Mudrik 18., Broja 19.)

Szóljon hozzá!