EKL - 2023.10.6.

A 94. percben nyert a Villa

A labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének második fordulójában az esti mérkőzéseken a dán Nordsjaelland hét gólt lőtt a Ludogorecnek, a Fenerbahcénak a ráadásban két gólját is elvette a VAR, de így is nyert, a PAOK legyőzte az Eintracht Frankfurtot, az MTK korábbi csatára, Bojan Miovszki pedig pontot mentett a HJK ellen az Aberdeennek.

Az E-csoportban a boszniai Zrinjski az Aston Villa otthonába látogatott és sokáig jól tartotta magát – annak ellenére, hogy Unai Emery csapata jóval többet birtokolta a labdát és többször is próbálkozott gólszerzéssel. A mostariak már-már elhitték, hogy ponttal távoznak Birminghamből, amikor a 94. percben egy jobbról érkező beadást követően John McGinn fejese utat talált a vendégek kapuba.

A csoport másik meccsén az AZ a szünet után nem sokkal megszerezte a vezetést a görög Vangelisz Pavlidisz találatával a Legia Warszawa ellen. Negyedórával később pedig emberhátrányba került a csapat, miután Mayckel Lahdo fejbe rúgta Yuri Ribeirót. A kiállítás ellenére a hollandok megőrizték előnyüket, így elkönyvelhették első győzelmüket a főtáblán. 

A G-csoport első két helyén álló PAOK és a Frankfurt összecsapásán a házigazda szalonikiak az első negyedóra végén előbb még csak egy VAR után visszavont gólt tudtak felmutatni, a második 15 perc végéhez közeledve viszont Andrija Zsivkovics révén már szabályos körülmények között szerezték meg a vezetést. A németek a második félidő közepén az egyiptomi Omar Marmus góljával egyenlítettek, s már-már úgy tűnt, marad a döntetlen, amikor a hosszabbításban Konsztantinosz Kulierakisz megnyerte a meccset a görögöknek, 2–1.

Skóciában az Aberdeen vendégeként a HJK-nál volt valamivel többet a labda, s végül a 60. percben a finnek kerültek előnybe Bojan Radulovics góljával. A skótok a hajrára fordulva a korábbi MTK-csatár, Bojan Miovszki találatával egyenlítettek, így lényegében nyitott maradt a csoportban a továbbjutás kérdése.

A H jelű négyesben a Nordsjaelland már a második percben gólra váltott egy büntetőt, ám a Ludogorec ekkor még egyenlíteni tudott – szintén tizenegyesből. Azonban a 33. percben már 4–1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző! Sőt a dánok a második félidőben is berámoltak hármat – Son öngólt vétett, Benjamin Nygren egyedüliként megszerezte a második gólját, Christian Rasmussen meg egy perccel a becserélése után állította be a 7–1-es végeredményt.

A másik meccsen a Fenerbahce a 70. percig 0–0-ra állt Nagyszombatban a Spartak Trnava otthonában, aztán Joshua King duplázott, majd Kelvin Ofori szépítése után egy perccel Sebastian Szymanski is betalált, de hosszú percek videózása után ezt végül les miatt nem adta meg a játékvezető. A Fener így is győzött, és két győzelemmel áll a csoport élén.

 

E-CSOPORT
AZ (holland)–Legia Warszawa (lengyel) 1–0
Aston Villa (angol)–Zrinjski Mostar (bosnyák) 1–0

Szóljon hozzá!