EL - 2023.10.27.

A Liverpool és a Leverkusen is ötöt vágott; a Roma is győzött

A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 3. fordulójában a Liverpool és a Bayer Leverkusen is 5–1-re győzedelmeskedett – előbbi a Toulouse-t, utóbbi a Qarabagot ütötte ki. A Brighton & Hove Albion 2–0-ra nyert az Ajax ellen, a Roma ugyanilyen különbséggel múlta felül a Slavia Prahát.

A Liverpool toronymagas esélyesként fogadta a Toulouse-t, ennek megfelelően már az első félidőben magabiztos előnyre tett szert – bár Diogo Jota góljára még válaszolt a francia csapat, Endo Vataru és Darwin Núnez találatának köszönhetően 3–1-es hazai előnnyel vonulhattak a felek szünetre.

A 65. percben Darwin Núnez egy remek szóló után a vendégek kapusát is elfektette, ám üres kapura csak a jobb kapufát találta el. A labda Ryan Gravenberchhez pattant, aki végül csak megszerezte a negyedik hazai gólt. Az 5–1-es végeredmény a csereként pályára lépő Mohamed Szalah állította be a hosszabbításban.

Szoboszlai Dominik a kispadon kapott helyet, s Jürgen Klopp ezúttal nem számított rá, nem cserélte be.

Hasonlóan domináns teljesítményt nyújtott a Bayer Leverkusen a Qarabag ellen – akárcsak a Liverpool, a németek is 5–1-re nyertek. Ki kell emelni Florian Wirtzet és Alejandro Grimaldót, előbbi ugyanis a gólja mellett három gólpasszt osztott ki, utóbbi két találata mellett egy asszisztot jegyzett. Betalált a nigériai sztárcsatár, Victor Boniface is.

Edoardo Bove góljával már az 1. percben előnybe került az AS Roma a Slavia Praha ellen a G-csoport rangadóján. A 17. percben Romelu Lukaku is eredményes volt, ezzel ki is alakult a 2–0-s végeredmény.

A Brigthon hazai pályán megverte a holland bajnokságban botladozó Ajaxot, a Rennes a Panathinaikosz otthonából hozta el a három pontot.

Bolla Bendegúz csapata, a Servette 1–1-re végzett a Sheriff Tiraspollal idegenben.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
A-CSOPORT

Olympiakosz Pireusz (görög)–West Ham United (angol) 2–1 (Fortunisz 33., Rodinei 45+1., ill. Lucas Paquetá 87.)
Topolyai SC (szerbiai)–Freiburg (német) 1–3 (N. Petrovics 13., ill. Grifo 49., 59., 73. – az elsőt 11-esből)

Szóljon hozzá!