Ligue 1 - 2023.10.9.

Aubameyangék hamar eldöntötték a Negóék elleni meccset

Könnyed győzelmet aratott hazai pályán az Olympique Marseille a Loic Negót foglalkoztató újonc Le Havre ellen a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 8. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén.

Mintha saját maga ellen játszott volna a Le Havre. Az egyébként is esélyesebbnek számító Marseille ugyanis Arouna Sangante öngólja miatt került előnybe a 18. percben, majd három perccel később Amine Harit passzából Pierre-Emerick Aubameyang duplázta meg a hazai előnyt.

Loic Negóéknak az sem segített, hogy még az első félidőben emberhátrányba kerültek, miután Rassoul Ndiaye kapta meg második sárga lapját a 40. percben.

A második játékrészben is érvényesítette akaratát a házigazda, s nagyon meg sem kellett erőltetnie magát az újabb gólért, melyet Aubameyang passzából Ismaila Sarr szerzett a 84. percben, kialakítva ezzel a Marseille 3–0-s sikerét.

Az Olympique élére szeptember végén kinevezett Gennaro Gattuso megszerezte első győzelmét új klubjával, melynek megtört hat meccs óta tartó nyeretlenségi sorozata.

A Le Havre magyar válogatott szélsőjét, Loic Negót az 59. percben lecserélték.

FRANCIA LIGUE 1
8. FORDULÓ
Olympique Marseille–Le Havre 3–0
 (Sangante 18. – öngól, Aubameyang 21., I. Sarr 84.)
Kiállítva: R. Ndiaye (40., Le Havre)
Le Havre: Loic Nego kezdő volt, az 59. percben lecserélték

Szóljon hozzá!