Ligue 1 - 2023.10.1.

Egy fiatal monacói játékos elrontotta Gattuso bemutatkozását

Vereséggel mutatkozott be Gennaro Gattuso az Olympique Marseille kispadján: az OM 3–2-re kikapott a Monaco vendégeként a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 7. fordulójának szombati játéknapján. A korábbi szombati mérkőzésen a Paris Saint-Germain nem bírt a Clermont-nal, Luis Enrique csapata 0–0-ra végzett a fordulót az utolsó helyen kezdő „lándzsások” otthonában.

MONACO–MARSEILLE 3–2

A napokban kinevezett új marseille-i vezetőedző, Gennaro Gattuso első mérkőzése remekül kezdődött, hiszen egy ellencsapás végén Iliman Ndiaye már az első percben megszerezte a vezetést. 

Noha Maghnes Akliouche rövid sarkos lövéssel gyorsan egyenlített, hamarosan ismét az OM vezetett, Samuel Gigot szép kapáslövése akadt be a hazai kapuba.

De ez az előny sem tartott ki sokáig, Akliouche remek kiugratásával Folarin Balogun meglódult, majd egy csel után hatalmas lövést zúdított a hálóba. 

Aztán az 52. percben körvonalazódni látszott, hogy ez az este nem Gattusóé lesz, hanem a hazaiak 21 éves középpályásáé: egy kontra végén Akliouche újabb alsó sarkos lövése után már a Monaco vezetett – és mint utóbb kiderült, ezzel a góllal nyert is.

A 21 éves, algériai származású, francia utánpótlás-válogatott Maghnes Akliouche ebben a bajnoki idényben először került be a kezdő tizenegybe – élete első élvonalbeli duplájával tette emlékezetessé!

CLERMONT–PSG 0–0

A párizsiak uralták a játékot, soraikban ott volt a múlt héten kisebb sérülést szenvedő Kylian Mbappé is, de ő is csak kapufáig jutott – a remek napot kifogó, tíz nagy védést bemutató Mory Diaw kapuját nem tudták bevenni.

A PSG csupán 12 pontot szerzett eddig; az első hét bajnoki forduló során legutóbb 2011-ben gyűjtött kevesebbet (11).

FRANCIA LIGUE 1
7. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Monaco–Olympique Marseille 3–2
 (Akliouche 8., 52., Balogun 23., ill. I. Ndiaye 1., Gigot 18.)
Clermont–PSG 0–0

Szóljon hozzá!