Bundesliga - 2023.10.30.

Hatgólos meccsen ikszelt a Dortmund Frankfurtban

A német labdarúgó-élvonal (Bundesliga) 9. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Frankfurt hazai pályán a veretlen Dortmund ellen fordulatos meccsen 3–3-at játszott.

Alaposan belehúztak a házigazdák, a 6. percben Marius Wolf kezére pattant a labda a dortmundi tizenhatoson belül, a hosszabb videózás után megítélt büntetőt pedig Omar Marmus gólra váltotta. A sorozatban harmadik meccsén is betaláló egyiptomi csatár negyedóra múlva megduplázta önmaga és csapata góljai számát, miután Aurélio Buta egymás utáni két lövése is kijött Gregor Kobel kapusról, Marmus pedig a második kipattanót már bepofozta közelről. Ezzel egyébként a 24 éves csatár alig 23 perc alatt szerzett annyi bajnoki gólt az idényben, mint a megelőző nyolc bajnokiján… Az első félidő folytatásában még egy újabb tizenegyesgyanús frankfurti helyzetet is megnézett a VAR jelzésére Robert Schröder játékvezető, ám ez nem ért büntetőt, meg volt még két hosszabb ápolás is, így nyolc perc ráadás várt a csapatokra. Ennek az elején pedig szép összjáték végén Marcel Sabitzer precízen a frankfurti kapuba lőtt a tizenhatos vonaláról.

Alig tíz perc telt el a második felvonásból, amikor Youssoufa Moukoko elé került egy röviden kifejelt labda a tizenhatoson belül, s lapos lövésével ki is egyenlített – kezdődött minden elölről. Szűk negyedóra múlva, ismét előnybe került a Frankfurt, miután Eljesz Szkiri kiugratását üggyel-bajjal vette át a tizenhatos vonalánál Faresz Csaibi, aki jobbal a jobb alsóba lőtt, 3–2. Újabb 15 perc múlva a Dortmund megint egyenlített, Julian Brandt tette közelről a kapuba Karim Adeyimi beadását, ezzel a német válogatott játékos sorozatban nyolcadik bajnokiján jegyezett gólt vagy gólpasszt.

A BVB megőrizte idénybeli veretlenségét – amely az előző bajnokságról átnyúlva immár 17 meccset számlál –, a Frankfurt pedig nagy lehetőséget halasztott el, hogy közel kerüljön az első hat helyezetthez. 3–3

NÉMET BUNDESLIGA
9. FORDULÓ
Eintracht Frankfurt–Borussia Dortmund 3–3 
(Marmus 8., 23. – az első 11-esből, Csaibi 68., ill. Sabitzer 45+1., Moukoko 54., Brandt 82.)
KÉSŐBB
17.30: Bayer Leverkusen–Freiburg

Szóljon hozzá!