EL - 2023.10.6.

Hatot vágott a Slavia a Sheriffnek, négyet a Roma Bolláéknak

Az AS Roma négyet, a Slavia Praha hatot vágott aktuális ellenfelének a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában a G jelű négyesben.

E-CSOPORT

Toulouse és a Linzer ASK egymás elleni meccsén csupán egy gól született, és azt a hazaiak szerezték. A másik találkozón a Liverpool odahaza 2–0-ra nyert a Union Saint-Gilloise ellen, Szoboszlai Dominik a hajrában állt be. 

F-CSOPORT

Ebben a kvartettben alig-alig születnek gólok, a mostani játéknapon a két meccsen együtt esett összesen egy találat. A Maccabi Haifa odahaza nem tudta kikaparni a gesztenyét a Panathinaikosz ellen, noha több helyzete volt, míg a Villarreal egy góllal úgy múlta felül a Rennes-t, hogy a franciáknak a helyzeteik minősége alapján kettővel kellett volna nyerniük.

G-CSOPORT

Ugyan még négy forduló hátravan, nagyon váratlan lenne, ha nem az egyaránt hatpontos Roma és Slavia Praha jutna tovább. Előbbi négyet vágott annak a Servette-nek, amelynek kispadján ott ült Bolla Bendegúz, és a 64. percben, 4–0-s állásnál csereként pályára lépett, míg utóbbi gárda kiütéses 6–0-s győzelmet aratott a Sheriff Tiraspol ellen.

H-CSOPORT

Ebben a négyesben ezúttal csak vendéggyőzelmek születettek. A Bayer Leverkusen két, viszonylag gyors góllal vezetést szerzett, s nyert a Molde ellen, a Qarabag pedig a még rúgott gól nélkül álló Häckent győzte le. Nagy meglepetés lenne, ha nem a hat-hat ponttal álló két együttes jutna tovább.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Liverpool FC (angol)–Union Saint-Gilloise (belga) 2–0 (Gravenberch 44., Diogo Jota 90+2.)
Toulouse (francia)–Linzer ASK (osztrák) 1–0 (Suazo 31.)

Szóljon hozzá!