Ligue 1 - 2023.10.28.

Ismét győzött a Nice, átvette a vezetést a tabellán

A Nice 1–0-ra legyőzte a Clermont-t pénteken, a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának nyitó mérkőzésén.

A bajnokságban kilenc meccs óta veretlen, öt győzelemmel és négy döntetlennel a tabella második helyén álló Nice annak a Clermont-nak az otthonába utazott, amelytől a legutóbbi három Ligue 1-mérkőzésükön kikapott. A győzelemre ezúttal minden esélye megvolt, hiszen a mostani idényben eddig nem ment jól a Clermont-nak, mindössze egy győzelemmel csak az utolsó előtti helyen tanyázott a lajstromban.

Az első félidőben dominált a Nice, a visszahúzódó riválisnak még csak kapura lövésre sem futotta, de azzal együtt is kihúzta kapott gól nélkül a játékrészt, hogy a vendégek a 37. percben büntetőhöz jutottak – Gaëtan Laborde ugyanis kihagyta a lehetőséget.

A második 45 percet a Clermont kezdte jobban, több veszélyes helyzetet is kialakított, ettől függetlenül a Nice törte meg a gólcsendet, mégpedig a 74. percben. Ekkor az algériai Hisam Budaui talált be, s mint kiderült, ezzel beállította a 0–1-es végeredményt. 

A Nice tehát immár tíz meccs óta veretlen, és jelen állás szerint vezeti a bajnokságot.

FRANCIA LIGUE 1
10. FORDULÓ
Clermont–Nice 0–1 
(Budaui 74.)

Szóljon hozzá!