Bajnokok Ligája - 2023.10.25.

Maguire fejes góljával nyert a Manchester United!

A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának 3. fordulójában a Manchester United Harry Maguire fejes góljával 1–0-ra legyőzte a Köbenhavnt.

A Köbenhavn vezetőedzője, Jacob Neestrup elégedett lehetett csapatával az első félidőben. A dánok jól megszervezték a védekezést, és nem hagytak túl sok lehetőséget a Manchesternek. Elöl pedig sikerült nyomást helyezniük a hazaiakra, gólveszélyesen támadtak, a kapufát is eltalálták Diogo Goncalves révén.

Erik ten Hagnak mindenképpen át kellett szerveznie csapatát a második félidőre a győzelemért. Bár az angolok kevéssel többet birtokolták a labdát, és többet is támadtak, játékuk nem volt igazán hatékony.

Az első  félidő 0–0-val zárult.

A második félidő elején a Köbenhavn megszerezhette volna a vezetést Lukas Lerager lövése után, de Onana nagy bravúrral védett. A másik oldalon meg Kamil Grabara védett nagyszerűen a szünetben beálló Christian Eriksen lövése után. De ezeken kívül is gyakorlatilag folyamatosan veszélyben volt mindkét kapu, ám főként technikai hibák miatt nem jött össze a gól.

Egészen a 72. percig, mert ekkor jött… Harry Maguire, és a Köbenhavn kapujába fejelt!

Többször is növelhette volna előnyét az MU, de ez Alejendro Garnachónak sem jött össze, illetve Grabara remekül védett a vendégeknél.

A dráma nem maradt el a végén: a 94. percben Scott McTominay szabálytalanságot követett el a 16-oson belül, ezért büntetőt végezhetett el a Köbenhavn, Jordan Larsson lövését azonban André Onana kivédte!

Így maradt az 1–0, remek meccsen nyert az MU.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ, A-CSOPORT

Manchester United (angol)–FC Köbenhavn (dán) 1–0 (Maguire 72.)
KORÁBBAN
Galatasaray (török)–Bayern München (német) 1–3

Szóljon hozzá!