EL - 2023.10.6.

Sallai betalált a West Ham ellen, de a Freiburg így is kikapott

Sallai Roland góljával egyenlített a Freiburg, de a német csapat így is vereséget szenvedett a West Ham Unitedtől a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában. A csütörtöki francia–angol csata döntetlent hozott, ugyanis a Brighton & Hove Albion kétgólos hátrányból mentett meg egy pontot az Olympique Marseille otthonában.

A-CSOPORT

Izgalmas csatának ígérkezett a Freiburg és a West Ham United egymás elleni mérkőzése. A németeknél Sallai Roland kezdett, és a második félidő elején ő szerezte az egyenlítő gólt.

A Freiburg azonban így is vereséget szenvedett. A West Ham továbbra is hibátlan, míg a Topolya és az Olympiakosz megosztoztak a pontokon.

B-CSOPORT

Jól mutatja, mennyire kiegyensúlyozott ez a kvartett, hogy az eddig lejátszott négy mérkőzésből három is döntetlennel zárult. A Brighton két percen belül két gólt is kapott a Marseille-től, de egy pontot végül így is megmentett. A csoportot az az AEK Athén vezeti, amely sokáig hátrányban volt az Ajax ellen.

C-CSOPORT

Betis és a Sparta Praha meccsén az első tíz percben két gólt is láthattak a szurkolók, majd a sevillai gárda a hajrában Isco góljával tartotta otthon a pontokat. Mivel a ciprusi Arisz is nyerni tudott a Rangers ellen, ebben a csoportban mind a négy együttesnek három pontja van.

D-CSOPORT

Sporting és az Atalanta párharca is izgalmasnak tűnt Portugáliában, végül a bergamóiak örülhettek. A másik találkozón is idegenbeli siker született, a Sturm Graz a Raków Czestochowát verte meg.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT

Freiburg (német)–West Ham United (angol) 1–2 (Sallai 49., ill. Paquetá 8., Agerd 66.)
Topolya SC (szerbiai)–Olympiakosz Pireusz (görög) 2–2 (Djakovac 63., Pantovics 90., ill. Maszurasz 16., Podence 57.)
Kiállítva: Doi (72., Olympiakosz)

Szóljon hozzá!