Bundesliga - 2023.10.2.

Sallai kiharcolt egy tizenegyest, a Freiburg nyert az Augsburg ellen

A német labdarúgó Bundesliga 6. fordulójának vasárnapi játéknapján a Freiburg 2–0-ra nyert az Augsburg ellen, míg a Darmstadt 4–2-re verte otthon a Werder Brement, ezzel megszerezte az idénybeli első győzelmét.

FREIBURG–AUGSBURG

A hazaiak nagyon korán, már az 5. percben előnybe kerültek. A vendégek védője, Iago rossz ütemben csúszott be Sallai Rolandnak, ezzel büntetőhöz juttatta a freiburgiakat, amit Vincenzo Grifo kíméletlenül be is vágott a bal felső sarokba.

A folytatásban inkább az Augsburgnak voltak helyzetei, mégis a Freiburg tudta tovább növelni az előnyét az 56. percben. Az előző gól szerzője, Vincenzo Grifo ívelte be szögletből középre a labdát, amit Philipp Lienhart fejelt a hálóba. A 80. percben ugyan a vendégek is betaláltak, de a VAR les miatt érvénytelennek nyilvánította a találatot, így a meccs végéig maradt a 2–0.

DARMSTADT–WERDER BREMEN

Az eddig nyeretlen Darmstadt az első percektől fogva fölényben játszott, az ötödik percben Matthias Bader találatával megszerezte a vezetést és a 25. percre már kétgólos előnyre tett szert Tim Skarke góljának köszönhetően.

A fordulás után hamar növelte előnyét a hazai gárda, Marvin Mehlem révén az 50. percben, majd a 62.-ben büntetőből Tobias Kempe növelte négy gólra a különbséget. A 70. és a 79. percben ugyan a brémaiak is betaláltak, de ez már csak a végeredmény kozmetikázására volt elég. 

NÉMET BUNDESLIGA
6. FORDULÓ
Freiburg–Augsburg 2–0
 (Grifo 5., Lienhart 56. – előbbi 11-esből)
Freiburg: Sallai Roland kezdőként 89 percet játszott
Darmstadt–Werder Bremen 4–2
 (Bader 5.,Skarke 25., Mehlem 50., Kempe 62., ill. Deman 70., Veljkovics 79.)

Szóljon hozzá!